Follow us

Η "σπανακόπιτα της τεμπέλας" | Η πιο comfort με σπανάκι και φέτα που θα λατρέψεις

Η εύκολη και γρήγορη συνταγή για τη "σπανακόπιτα της τεμπέλας" που δεν θα σταματάς να φτιάχνεις.

MissBloom TEAM
σπανακόπιτα istock

Η εύκολη και γρήγορη "σπανακόπιτα της τεμπέλας" η σουφλέ με σπανάκι και φέτα όπως το αναφέρει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι η comfort συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μια συνταγή γρήγορη, απλή και με υλικά που έχεις στο σπίτι.

Αν αγαπάς τα σουφλέ και τις πίτες, αυτή η συνταγή συνδυάζει όλα τα αρώματα και τις μυρωδιές της κλασικής σπανακόπιτας, μόνο που αντί για φύλλο θα χρησιμοποιήσεις ψωμί. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και οι γέμιση αφράτη και μυρωδάτη από τα χόρτα και τη φέτα.

Η συνταγή για τη "σπανακόπιτα της τεμπέλας"

Υλικά:

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

  • 1 κιλό ανάμεικτα χόρτα (σπανάκι-σέσκουλα-λάπαθα)

  • 1 πράσο ψιλοκομμένο

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα

  • 2 κ.σ. άνηθο

  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο

  • 250 γρ. φέτα σε τρίμματα

  • 200 γρ. ανθότυρο ή μανούρι σε τρίμματα

  • 10 φετ. ψωμί του τοστ

  • 150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη

  • 4 αυγά

  • 1½ φλ. γάλα

  • Αλάτι

  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

  • βούτυρο

Εκτέλεση:

Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα χόρτα.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη φέτα σε τρίμματα και το ανθότυρο, καθώς και τα μυρωδικά.

Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 23 Χ 30 εκ. ή κοντινό μέγεθος. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί. Στρώνουμε κάτω τις μισές φέτες ψωμί. Αν χρειαστεί, κόψτε μία φέτα και γεμίστε τα κενά στη κάτω στρώση. Βάζουμε τη μισή γέμιση. Επαναλαμβάνουμε στρώσεις με ψωμί και στρώσεις με γέμιση. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί. Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του.

Βγάζουμε το σουφλέ από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά. Κόβουμε το σουφλέ μας σε μερίδες και σερβίρουμε.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr