Follow us

Xmas Flavors & Good Vibes | Αυθεντικές και δημιουργικές γεύσεις στο εορταστικό μενού της Intercatering

It's the most wonderful time of the year.

MissBloom TEAM
Cover

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Είμαι η Γωγώ και λατρεύω τα Χριστούγεννα. "Εσύ και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι” θα μου απαντήσεις. Αλλά θα γίνω πιο σαφής. Είμαι "χριστουγεννάκιας” όσο δεν πάει. Κάθε χρόνο περιμένω με ανυπομονησία τον ερχομό του Δεκέμβρη για να μπορώ να εκφράζω ελεύθερα – το σπίτι μου είναι ήδη στολισμένο από αρχές Νοέμβρη – την αγάπη μου για την ομορφότερη εποχή του χρόνου! Μη με ρωτήσεις τι αγαπώ περισσότερο. Τα πάντα! Φωτάκια, μουσική, διάθεση, ταινίες, εκδρομές, συναντήσεις με φίλους, φαγητά, γλυκά... Δεν υπάρχει κάτι στη συγκεκριμένη εποχή που να μην μου αρέσει.

Από όλα τα παραπάνω θα περιμένει κανείς να διοργανώνω κάθε χρόνο το καλύτερο ρεβεγιόν! Ναι πολύ σωστά. Θα με έλεγε κανείς την απόλυτη οικοδέσποινα των Χριστουγέννων – χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω φυσικά -. Η 24η Δεκεμβρίου είναι για εμένα μέρα ιερή. Είναι η μέρα που δείχνω την εμπράκτως την αγάπη μου σε συγγενείς και φίλους, με βραδιές που μένουν στην ιστορία. Και επειδή εκτός από "χριστουγεννάκιας” είμαι και foodie, γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι ένα κάλεσμα είναι πετυχημένο μόνο όταν έχει φανταστικό φαγητό.

Αν έβρισκα μόνο ένα αρνητικό – ένα τόσα δα αρνητικό – στη μέρα αυτή, είναι οι ατελείωτες ώρες που περνάω στην κουζίνα μαγειρεύοντας. Μιας και δεν δέχομαι βοήθεια από κανέναν - είμαι κτητικη με την κουζίνα μου τι να κάνω; - η αλήθεια είναι ότι το πολύ πρωινό ξύπνημα ήταν πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Ωστόσο από τότε που έγινα μητέρα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τόσες ώρες μαγειρικής και προετοιμασίας, έχοντας ένα μωρό, σίγουρα κάνουν την κατάσταση πιο περίπλοκη.

Xmas Flavors & Good Vibes | Αυθεντικές και δημιουργικές γεύσεις στο εορταστικό μενού της Intercatering

Φέτος λοιπόν πήρα τη μεγάλη απόφαση: Οι καλεσμένοι μου θα απολαύσουν υπέροχα εδέσματα τα οποία δεν θα είναι φτιαγμένα από τα χεράκια μου. Συγκεκριμένα, η Intercatering, με το νέο εορταστικό μενού της, είναι αυτό ακριβώς που έψαχνα. Φρέσκα, αγνά υλικά και πιάτα που παρασκευάζονται κυριολεκτικά τελευταία στιγμή, ώστε να διατηρούνται οι κατάλληλες θερμοκρασίες και τα υπέροχα αρώματα. Επιπλέον, εκτός από παραδοσιακά πιάτα, διαθέτουν και πιο ιδιαίτερες προτάσεις, τις οποίες παραδέχομαι ότι δεν γνωρίζω να παρασκευάσω.

Ως γνωστόν, κάθε υπέροχο εορταστικό γεύμα ξεκινάει με τα ορεκτικά. Είναι αυτές οι μικρές "εκρήξεις” γεύσεις που ο καλεσμένος απολαμβάνει ενώ είναι ακόμη στον καναπέ απολαμβάνοντας το ποτό του. Οι προτάσεις του Intercatering είναι οι εξής:

  • Display σολομού gravlax με mango, μαριναρισμένος σολομός με άνηθο, αλάτι & μαύρη ζάχαρη)
  • Mousse de foie πάπιας με confit μήλου & μπρουσκετάκια
  • Cheese platter με ευρωπαϊκά τυριά Parmesan, Gorgonzola, Gruyere & Chevre παρουσιάζονται σε πιατέλα διακοσμημένη με ποικιλία ξηρών καρπών & αποξηραμένων φρούτων
  • Quiche lorraine classique με καπνιστό bacon, crème fresh, τυρί gruyere & shallots
  • Quiche πράσο τάρτα με κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια & πράσο

Επέλεξα δύο από αυτά και πιο συγκεκριμένα, το cheese platter με ευρωπαϊκά τυριά – γιατί όλοι λατρεύουν τα τυριά και την Quiche με πράσο.

Ρεβεγιόν

Συνεχίζω με τις γιορτινές σαλάτες. Και εδώ έχουμε 5 πεντανόστιμες και πολύ πρωτότυπες επιλογές.

  • Σαλάτα "Waldorf” με φρούτα του δάσους, σέλερι, καρύδια, σταφίδες, λεπτές φέτες πράσινου μήλου, dressing από απαλή μαγιονέζα & μουστάρδα
  • Σαλάτα των "Τριών Mάγων” μαρούλι, πιπεριές σε 3 χρώματα, πορτοκάλι, αβοκάντο, φιλέ αμύγδαλο, πέρλες ρόδιού, συνοδεύεται με sauce vinaigrette από παλαιωμένο balsamico
  • Plateau με καρδιές μαρουλιού με ελαφριά Caesar’s dressing & φιλέ αμυγδάλου
  • Σαλάτα σπανάκι ντυρί chevre, καβουρντισμένα φουντούκια & dressing από ρόδι
  • Σαλάτα με καπνιστό χέλι αρωματικές φακές Beluga, πιπεριές Φλώρινας, κόλιανδρο

Επέλεξα τρεις και πιο συγκεκριμένα τη σαλάτα των Τριών Μάγων και τη Σαλάτα με καπνιστό χέλι γιατί δεν έχω φάει ποτέ χέλι και βρίσω το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν την τέλεια αφορμή για να το δοκιμάσω.

Ρεβεγιόν

Για τους pasta lovers υπάρχουν δύο υπέροχα πιάτα ζυμαρικών, κάτι σαν νόστιμη προθέρμανση για τα κυρίως. Οι επιλογές είναι δύο και πιο συγκεκριμένα:

  • Κανελόνια με χριστουγεννιάτικη γέμιση, σταφίδες, κουκουνάρι, κάστανα, & αποξηραμένα φρούτα
  • Prawn Fusilli με γαρίδες, spaghetti από κολοκυθάκια, cherry τοματίνια & bisque καραβίδας

Εννοείται ότι πήρα και τις δύο επιλογές γιατί πολύ απλά όλοι λατρεύουν τα ζυμαρικά!

Συνεχίζω με τα κυρίως πιάτα τα οποία είναι 9! Ναι μάλιστα! 9 υπέροχες και άκρως πρωτότυπες ιδέες τις οποίες είμαι σίγουρη ότι οι καλεσμένοι μου θα λατρέψουν. Φυσικά, και επειδή θα έχω αρκετό κόσμο, στην παραγγελία μου μπήκαν 6 επιλογές! Πιο συγκεκριμένα προτίμησα τη γαλοπούλα με χριστουγεννιάτικη γέμιση (εννοείται), το Carré d'agneau (άκοπο αρνάκι), το Medallion από αγριογούρουνο μπρεζέ, μοσχαρίσια φιλετάκια και Pavet φιλέτο λαβράκι. Ως συνοδευτικά, οι επιλογές είναι τρία διαφορετικά είδη πατάτας, σουφλέ σπανάκι και σπαράγγια με baby carrot. Τα παρήγγειλα όλα φυσικά!

Ρεβεγιόν

Και τι θέλει κάθε σπουδαίο γεύμα για να ολοκληρωθεί; Μα φυσικά ένα σπουδαίο γλυκό! Εκτός από κλασική βασιλόπιτα, οι επιλογές είναι Τάρτα Mont Blanc, Χριστουγεννιάτικος Kορμός, Βελούδινη Mousse Kάστανο, Pavlova και Κορμός Λευκής Σοκολάτας.

Ρεβεγιόν

Και κάπως έτσι, το τραπέζι μου είναι έτοιμο για να υποδεχτεί τους καλεσμένους μου! Και του χρόνου.

210 8946625
info@intercatering.gr
www.intercatering.gr
@intercatering

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr