Τις ημέρες που ο καιρός είναι βροχερός δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για φαγητό από μια εύκολη, γρήγορη και βελούδινη σουπίτσα. Η λαχταριστή σούπα κολοκύθας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι όταν πέφτει η θερμοκρασία.
Η βελουτέ κολοκυθόσουπα είναι κρεμώδης και αρωματική, εύκολη και θρεπτική. Ιδανική για ζεστό και γευστικό πρώτο πιάτο.
Η εύκολη βελουτέ κολοκυθόσουπα!
Υλικά:
- 1½ kg κίτρινη κολοκύθα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 800 ml νερό ή ζωμό κότας ή κρέατος
- 500 ml φρέσκο γάλα ή κρέμα γάλακτος light
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
- 200 gr γραβιέρα (η μισή τριμμένη, η άλλη μισή κομμένη σε καρέ)
- 300 gr στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε την κολοκύθα. Κόβουμε τη στη μέση και αφαιρούμε τις ίνες και τους σπόρους με ένα μεγάλο κουτάλι.Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες και τις τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Λαδώνουμε τις φέτες με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (αέρα) για 40 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
Σε κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το νερό ή ζωμό και το γάλα και αφήνουμε να βράσουν. Με κουτάλι, αφαιρούμε την ψημένη κολοκύθα από τη φλούδα και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και, αν θέλουμε, φρέσκο τζίντζερ.
Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ. Για πιο βελούδινη υφή, περάστε τη από ψιλή σίτα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη γραβιέρα, ανακατεύουμε και αφήνουμε 1 λεπτό να λιώσει.
Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ, βάζοντας στο κέντρο λίγο γιαούρτι και πασπαλίζοντας με τριμμένη γραβιέρα και προαιρετικά πιπέρι καγιέν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr
