istock
Υπάρχουν κάποιες συνταγές που ξεχωρίζουν και σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μια από αυτές είναι και το πανεύκολο σουφλέ του Άκη Πετρετζίκη που μόλις το δοκιμάσεις θα το λατρέψεις.
Εύκολο και γρήγορα σουφλέ με τυρί, μπέικον και αραβικές πίτες, που χρειάζχεται ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και είναι το τέλειο ορεκτικό για να τους εντυπωσιάσεις όλους.
Η συνταγή για το εύκολο σουφλέ του Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά:
- 4 αραβικές πίτες, μεγάλες, σταρένιες
- 6 φέτες μπέικον
- 250 γρ. mix τυριών, τριμμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 500 γρ. γάλα πλήρες
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά, μεσαία
- ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- βούτυρο, για το σκεύος
- τριμμένη φρυγανιά, για το σκεύος
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με φρυγανιά ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 23x36 εκ., και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε τις αραβικές πίτες σε μια επιφάνεια κοπής τη μία πάνω στην άλλη και τις τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τις ανοίγουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε τα 200 γρ. από το mix τυριών, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί. Βάζουμε το μπέικον και ψήνουμε για 1-2 λεπτά συνολικά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μπέικον σε μια επιφάνεια κοπής, το ψιλοκόβουμε και το μεταφέρουμε και αυτό στο μπολ. Ανακατεύουμε ξανά με τα χέρια μας και μεταφέρουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος.
Ρίχνουμε σε μια κανάτα το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να διαλυθούν οι κρόκοι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ξανά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα στο σκεύος. Ιδανικά αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά ώστε να απορροφήσουν οι πίτες το περισσότερο υγρό. Πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας ώστε να βυθιστούν οι πίτες στο γάλα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Μεταφέρουμε το σκεύος στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr
