istock
Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές ξεκίνησε και αν θέλεις να μπεις στην κουζίνα και να ετοιμάσεις τα αγαπημένα σε όλους μελομακάρονα, τώρα ήρθε η ώρα. Η απλή συνταγή για παραδοσιακά μελομακάρονα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι.
Φτιάξτε παραδοσιακά μελομακάρονα με αγνά υλικά που θα μοσχοβολάει το σπίτι σαν της μαμάς.
Τα παραδοσιακά μελομακάρονα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Υλικά:
-
1/3 φλ. κονιάκ
-
1/2 φλ. ζάχαρη
-
1/2 φλ. χυμός πορτοκάλι
-
1 φλ. αλεσμένα καρύδια (κρατάμε λίγα για το γαρνίρισμα)
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
3 φλ. (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω) αλεύρι γ.ο.χ
-
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
-
1/2 κ.γ. σόδα
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. μέλι θυμαρίσιο
- 1 φλ. νερό
- Ξύλο κανέλας
- Φλούδα λεμονιού
- Αλεσμένο καρύδι ή φιστίκι Αιγίνης για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο μείγμα λαδιού.
Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεσμένο καρύδι. Σιγά-σιγά ενσωματώνουμε τα κοσκινισμένα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη και αρκετά λαδερή. Πλάθουμε τα μπισκότα και τα αραδιάζουμε σε ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε.
Βράζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιρόπι και, λίγο-λίγο, ρίχνουμε τα κρύα μελομακάρονα, σιροπιάζοντάς τα προσεκτικά.
Αραδιάζουμε τα σιροπιασμένα μελομακάρονα σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι πριν σερβίρουμε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr
