istock
Είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων που κάνουν ντο σπίτι να μυρίσει Χριστούγεννα. Οι αφράτοι κουραμπιέδες είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό, με βουτυράτη γεύση και υφή που λιώνει στο στόμα. Το μυστικό για την τέλεια αφράδα βρίσκεται στο σωστό χτύπημα του βουτύρου και τη σωστή τεχνική ζύμωσης.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς δίνει τα μυστικά της για το τέλειο αποτέλεσμα.
Προετοιμασία Υλικών
Το βούτυρο και τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε αρχικά το βούτυρο μόνο του για 1-2 λεπτά για να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη (άχνη ή ψιλή κρυσταλλική) και συνεχίζουμε το χτύπημα για συνολικά περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει κρέμα φουσκωτή και κατάλευκη.
Σόδα και Αλεύρι
Η σόδα ενώνει το πλέγμα της ζύμης και συμβάλλει στην αφράτη υφή.
Το κοσκινισμένο αλεύρι προστίθεται σταδιακά, ζυμώνοντας απαλά με τα χέρια, χωρίς πίεση. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, βουτυράτη και εύπλαστη.
Ψήσιμο και Τεχνικές
Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος.
Σκάσιμο στην επιφάνεια σημαίνει ότι οι κουραμπιέδες είναι αφράτοι και θα θρυμματίζονται στο στόμα.
Αν ψήνουμε δύο ταψιά μαζί, αλλάζουμε θέση στη μέση του ψησίματος για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Αμύγδαλα και Άρωμα
Χρησιμοποιούμε καβουρδισμένα, κρύα και χοντροκομμένα αμύγδαλα.
Αντί για κομμένα, μπορούμε να βάλουμε ολόκληρα ντόπια αμύγδαλα για πιο παραδοσιακή υφή.
Ραντίζουμε τους κουραμπιέδες με ανθόνερο αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο για να διατηρηθεί το άρωμά τους.
Τεχνικές Συντήρησης
Αφού κρυώσουν, αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Διατηρούνται εβδομάδες σε αεροστεγές δοχείο, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα για να μην τρίβονται.
Ακολουθώντας αυτά τα μυστικά, οι αφράτοι κουραμπιέδες θα έχουν βουτυράτη, αφράτη υφή και θα λιώνουν στο στόμα, ενώ διατηρούνται φρέσκοι για πολλές μέρες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr
