Ο πιο εύκολος υπερ - σοκολατένιος κορμός | Το πιο glam γλυκό των γιορτών που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σου

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη που δεν θα σταματήσεις να φτιάχνεις τις γιορτές. Ο πανεύκολος υπερ - σοκολατένιος κορμός.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Αν ψάχνεις ένα εντυπωσιακό γιορτινό γλυκό που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σου σε κάθε γιορτινή περίσταση, τότε σου έχω την τέλεια λύση. Ξέρω ότι τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι δίπλες έχουν σίγουρα μια θέση στο τραπέζι σου, αλλά αυτό το γλυκό θα δώσει μια glam πινελιά στο Ρεβεγιόν σου.

Ο λόγος για τον υπερ - σοκολατένιο γιορτινό κορμό του Γιώργου Τσούλη. Η εύκολη συνταγή που δεν θα σταματήσεις να φτιάχνεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Η συνταγή για σοκολατένιο κορμό.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 120 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 25 γρ. κακάο, κοσκινισμένο + έξτρα για το πασπάλισμα
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη, άχνη + έξτρα για το πασπάλισμα

Για τις κρέμες σοκολάτας

  • 170 γρ. λευκή κουβερτούρα, λιωμένη
  • 170 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 30 γρ. φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. raspberries + έξτρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

Για το παντεσπάνι

Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα ασπράδια, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η μαρέγκα, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη σε δόσεις και χτυπάμε, μέχρι να δημιουργήσουμε μια γυαλιστερή μαρέγκα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τους κρόκους και την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5 λεπτά με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Έπειτα, προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι και χτυπάμε, σε χαμηλή ταχύτητα, για 1 λεπτό. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.

Προσθέτουμε το ⅓ της μαρέγκας στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Έπειτα, προσθέτουμε άλλο ⅓ από τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ⅓ της μαρέγκας και ανακατεύουμε και πάλι με απαλές κινήσεις.

Σε ένα ταψί του φούρνου τοποθετούμε λαδόκολλα, την βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε για 12 λεπτά.

Απλώνουμε μια καθαρή πετσέτα στον πάγκο εργασίας και την πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη. Μόλις γίνει το παντεσπάνι, το αναποδογυρίζουμε επάνω στην πετσέτα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Με τη βοήθεια της πετσέτας, τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, ώστε να κρυώσει εντελώς.

Για τις κρέμες σοκολάτας

Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξει. Μοιράζουμε τη σαντιγί σε δυο μπολ, στο πρώτο βάζουμε την κουβερτούρα, στο δεύτερο τη λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.

Για τη σύνθεση

Ανοίγουμε την πετσέτα με το παντεσπάνι, απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα λευκής σοκολάτας στην επιφάνειά του, πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης, τα raspberries και τυλίγουμε σε ρολό. Απλώνουμε και καλύπτουμε το ρολό με τη κρέμα σοκολάτας και στολίζουμε με raspberries. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.