Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη γέμιση με κάστανα από τον Άκη Πετρετζίκη

Η πιο εύκολη και λαχταριστή χριστουγεννιάτικη γέμιση από τον Άκη Πετρετζίκη.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη γεμιστή γαλοπούλα και αυτή η χριστουγεννιάτικη γέμιση με κάστανα θα σε ενθουσιάσει.

Δες πώς να φτιάξεις την απόλυτη χριστουγεννιάτικη γέμιση με κίτρινο ρύζι, κάστανα, κουκουνάρι, σταφίδες, λαχανικά και μυρωδικά! Ιδανική για να γεμίσεις τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο αλλά και για συνοδευτικό!

Υλικά:

  • 300 γρ. κίτρινο ρύζι
  • 200 γρ. κάστανα, βρασμένα
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 2 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 10 φύλλα φασκόμηλου
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 λίτρο νερό
  • 50 γρ. μαύρες σταφίδες
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να καβουρδιστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Κόβουμε τα καρότα και την πιπεριά σε κυβάκια, χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα φύλλα φασκόμηλου. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα, το σκόρδο, την πιπεριά και τα φύλλα φασκόμηλου, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα λαχανικά.

Ρίχνουμε το ρύζι, το νερό, τις σταφίδες, αλάτι και πιπέρι, και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και βράζουμε για 12 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει το ρύζι.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, χοντροκόβουμε τα κάστανα και αφήνουμε στην άκρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κουκουνάρι, τον μαϊντανό και τα κάστανα, και ανακατεύουμε.

Διαβάστε Επίσης