Μεγάλη συγκίνηση και θρίαμβος για την Ελλάδα. Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης και ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, ανεβάζοντας με περηφάνια τη γαλανόλευκη στο βάθρο.
Ο Απόστολος Χρήστου στην κορυφή της Ευρώπης
Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τη θέση του ανάμεσα στους κορυφαίους της Ευρώπης.
Η επιτυχία του αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως μόλις δύο ημέρες νωρίτερα είχε χάσει το μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιο για μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου. Αντί να αφήσει την απογοήτευση να τον επηρεάσει, επέστρεψε στην πισίνα πιο αποφασισμένος και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2024 στο Βελιγράδι.
Ο Χρήστου κατάφερε μάλιστα να ξεπεράσει και το μεγάλο εμπόδιο του τελικού, τον Ιταλό Thomas Ceccon, και να φτάσει στην κορυφή. "Προσπάθησα να έχω ψυχραιμία και νομίζω τα κατάφερα", δήλωσε μετά τον αγώνα, αποδίδοντας τη νίκη στην εμπειρία και τη σωστή διαχείριση της πίεσης.
Ο "Μανόλο" με το βλέμμα ακόμη ψηλότερα
Λίγο αργότερα, ο Εμμανουήλ Καραλής έδωσε τη δική του μάχη στο άλμα επί κοντώ. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε τα 6 μέτρα και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, σε έναν εντυπωσιακό τελικό απέναντι στον παγκόσμιο ρέκορντμαν Mondo Duplantis.
Παρά την απώλεια του χρυσού, ο Καραλής έδειξε πως πλέον ανήκει σταθερά στην κορυφή του παγκόσμιου επί κοντώ. Με το χαμόγελο και τον αυθορμητισμό που τον χαρακτηρίζουν, φώναξε "Το πήραμε!" αμέσως μετά την επιτυχία του, πανηγυρίζοντας μαζί με την ομάδα και τους ανθρώπους που βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του.