Ανάλυσέ το: Η αλήθεια για το animal testing

Πόσες θυσίες έγιναν για να φορέσεις σήμερα το μακιγιάζ σου;

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΑΝΤΥ ΚΟΥΤΣΟΣΤΑΜΑΤΗ

Πόσες θυσίες έγιναν για να φορέσεις σήμερα το μακιγιάζ σου;

"Είχα μια ήσυχη Κυριακή, μέχρι που δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την αδελφή μου. Χωρίς να μου πει ούτε ‘γεια’ με ρωτάει με άγρια και θυμωμένη φωνή: "Έχεις δει πως κάνουν οι εταιρίες καλλυντικών animal testing;" (δηλαδή, πώς κάνουν τις δοκιμές στα ζώα) "Δεν έχω δει…", απάντησα… "Ξέρεις τις εταιρίες που δεν κάνουν;" με ξαναρώτησε "Θέλω να ψωνίσω από εκείνες". "Θα το ψάξω…", απάντησα.

Έτσι, το έψαξα λίγο στο internet και το σοκ μου ήταν τεράστιο. Βίντεο που δεν άντεξα να τα παρακολουθήσω ολόκληρα… Ζώα που σπάνε τους λαιμούς τους στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν.

Κουνέλια, ποντίκια, μπαμπουίνοι, πίθηκοι, ακόμη και οι "φίλοι του ανθρώπου", σκύλοι και γάτες, βασανίζονται, υποφέρουν και θυσιάζονται κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε ημέρα, για ... τον άνθρωπο, ενώ υπάρχουν άλλες εναλλακτικές μέθοδοι.

Εκτιμάται ότι 13 εκατομμύρια ζώα βασανίζονται και σκοτώνονται κάθε χρόνο στα Ευρωπαϊκά εργαστήρια και πάνω από 25 εκατομμύρια σπονδυλωτά ζώα χρησιμοποιούνται σε πειράματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των πιθήκων, χιμπατζήδων ενώ χρησιμοποιούνται σκύλοι, γάτες, κουνέλια, ποντίκια, πουλιά, ζώα αγροκτήματος και άλλα. Μετά την ολοκλήρωση των πειραμάτων, ουσιαστικά όλα τα ζώα που έχουν επιζήσει της έρευνας, σκοτώνονται."

Διάβασε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

Tags