Follow us

3 εύκολες συνταγές για μπάρες ενέργειας από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Ένα από τα πιο υγιεινά σνακ που μπορείς να φτιάξεις.

εύκολες συνταγές για μπάρες ενέργειας

O αγαπημένος μας Cool Artisan μας προτείνει τρεις συνταγές για μπάρες δημητριακών γεμάτες ενέργεια και νοστιμιά, για να έχουμε πάντα μαζί μας ένα υγιεινό σνακ. Δες παρακάτω τρεις εύκολες συνταγές για μπάρες ενέργειας.

Cookies γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού μόνο με 3 υλικά

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο (χωρίς ψήσιμο)

Πολύ απλή συνταγή για μπάρες που μπορείς ελεύθερα να παραλλάξεις σε γεύση βάζοντας άλλους ξηρούς καρπούς ή σταφίδες αντί για κράνμπερι. Μπορείς να τυλίξεις κάθε μπάρα μεμονωμένα σε λαδόκολλα για ένα on-the-go σνακ, για τα παιδιά στο σχολείο ή για να πάρεις μαζί στη δουλειά.

Υλικά

  • 120 γρ. βρώμη
  • 80 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 120 γρ. καρύδια
  • 80 γρ. ηλιόσποροι
  • 75 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα
  • 150 γρ. μέλι
  • 35 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη βρώμη, το κακάο, την καρύδα και 1 πρέζα αλάτι.
  • Σπάμε τα μισά καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.
  • Ξύνουμε λίγο πορτοκάλι, ρίχνουμε τα μισά κράνμπερι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το μέλι, το φυστικοβούτυρο και το χυμό από πορτοκάλι.
  • Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Σε μία φόρμα 30 x 10 με λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα μας, από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα καρύδια, κράνμπερι και ηλιόσπορο. Το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το πατάμε καλά να σφίξει.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια.

Μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς και φρούτα

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα σύκα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή συνδυασμό των δύο (ή εναλλακτικά μέλι αν δεν είσαι βίγκαν)
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζάνι φυστίκια
  • ½ φλιτζάνι ηλιόσπορο
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες καλαμποκιού, δηλαδή corn flakes (χωρίς ζάχαρη)
  • ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Βάζουμε τη βρώμη, τα φιστίκια και τον ηλιόσπορο σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Εν τω ανακατεύουμε το σιρόπι (σφενδάμου ή αγαύης), το λάδι καρύδας και τη ζάχαρη σε ένα μέτριο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Χτυπάμε τα σύκα και τα βερίκοκα στον blender μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης στο blender και χτυπάμε
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέστε το μίγμα από το blender στο μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τα χέρια μας.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα, απλώνουμε και πιέζουμε με το χέρι για να δώσουμε ομοιογενές πάχος.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
  • Κόβουμε σε μπάρες.
  • Διατηρούμε σε ένα αεροστεγές δοχείο για περίπου μια εβδομάδα.

Μπάρες Βρόμης με Φιστίκι και Cranberries

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 φλιτζάνι ανάλατα φιστίκια, χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
  • 1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1/3 φλιτζάνι σκούρο καφέ ζάχαρη
  • εκχύλισμα βανίλιας 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε ελαφριά ένα μεγάλο ταψί (για παράδειγμα αυτό που υπήρχε μέσα στο φούρνο)
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε βρώμη, φιστίκια και cranberries.
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, το μέλι και τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι που ετοιμάσαμε και με τα δάχτυλα πιέζουμε προς τα κάτω για να το κάνουμε όσο παχύ θέλουμε (εγώ το υπολογίζω περίπου στα 2 εκατοστά)
  • Αφήνουμε το ταψί με το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες και κατόπιν το κόβουμε σε μπάρες.

Μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ