Follow us

6 ξεπερασμένοι κανόνες των ραντεβού που ήρθε η ώρα να ξεχάσεις

Το dating εν έτει 2018

Το dating εν έτει 2019

Happy couple having date and eating ice cream

Το τεράστιο κεφάλαιο "ραντεβού" είχε τους δικούς του κανόνες από τότε που πήγαινες σχολείο: "Μην του μιλήσεις εσύ", "Μην τηλεφωνήσεις πρώτη", "Μην τον φιλήσεις", "Μην δείξεις ότι σου αρέσει" και πολλά ακόμα "μη" που σε ακολούθησαν μέχρι την ενήλικη ζωή σου και στα οποία προστέθηκαν ακόμα περισσότερα "πρέπει". Η pop κουλτούρα επιβεβαίωνε συνεχώς τους κανόνες του dating, υποδεικνύοντάς μας συνεχώς τι έπρεπε να κάνουμε και τι όχι, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυε την πεποίθηση του πρίγκιπα (του παραμυθιού).

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε να θυμόμαστε ατελείωτες συσκέψεις με τις φίλες μας όπου περνούσαμε από τεστ το ραντεβού μας, αναλύοντας την κάθε κίνηση και καταλήγοντας μάλλον σε όχι και τόσο αξιόπιστα συμπεράσματα. Σχεδόν "προγραμματιστήκαμε" να πιστεύουμε ότι το ραντεβού είναι μια σειρά πραγμάτων και κανόνων που πρέπει να ακολουθήσουμε. Είναι όμως 2019 και αλήθεια τώρα, γιατί πρέπει να ακολουθούμε κανόνες που δεν συμβαδίζουν καν με την εποχή και την πραγματικότητα; Αυτοί είναι 6 ξεπερασμένοι κανόνες ραντεβού που ήρθε η ώρα να ξεχάσεις:

Μη φιληθείς στο πρώτο ραντεβού

Θα πρέπει να σταματήσουμε να υποκρινόμαστε ότι η φυσική έλξη δεν είναι σημαντική σε μία σχέση. Αν και το πρώτο ραντεβού είναι συνήθως αναγνωριστικό, η όποια "χημεία" μπορεί να είναι εμφανής. Αλήθεια, τι σημασία έχει αν φιληθείς πριν καν βγεις ραντεβού ή μετά από έναν μήνα; Η οικειότητα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους διαφέρει ανά περίσταση και σίγουρα δεν υπάρχουν κανόνες γι' αυτό.

Οι άντρες πρέπει να πληρώνουν το λογαριασμό

Το να πληρώνουν οι άντρες τον λογαριασμό συνδέεται με την ένδειξη δύναμης. Οι άντρες πλήρωναν καθώς οι γυναίκες δεν εργαζόντουσαν, έτσι είχαν τον οικονομικό έλεγχο στη σχέση (και σε άλλους τομείς). Αυτός ο κανόνας πέρασε από γενιά σε γενιά, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες αλλά και αρκετές παρεξηγήσεις. Είμαστε όμως εργαζόμενες γυναίκες που παλεύουν για ισότητα, οπότε γιατί πρέπει να περιμένουμε να πληρώσει τον λογαριασμό; Ένας πληρώνει τα ποτά, ένας αυτό το "κάτι" που θα "τσιμπήσετε" στον δρόμο και όλα είναι δίκαια για όλους.

Ο κανόνας των 3 ραντεβού

Ποιος θα σου υποδείξει τι θα κάνεις με το σώμα σου και πότε; Όλα είναι θέμα δικής σου βούλησης και επιθυμίας και αν με το να κάνεις σεξ στο πρώτο ή στο δεύτερο ραντεβού δεν σε κατατάσσει στην κατηγορία "γυναίκα για σχέση" μάλλον δεν θα έπρεπε να βγαίνεις με άντρες που έχουν τέτοιες απόψεις.

Μην τον γνωρίσεις στους φίλους ή στην οικογένειά σου μέχρι να είναι "σοβαρό"

Ενώ είναι απολύτως κατανοητό να μην θέλεις να μπλέξεις τον τύπο που μόλις ξεκίνησες να βγαίνεις, σε οικογενειακά τραπέζια, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς αν καταλήξετε να πίνετε ποτό με τους φίλους σου. Είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής σε ό,τι θέλεις και αναζητάς σε μία σχέση και μία πιθανή γνωριμία με τους φίλους σου δεν θα πρέπει να προκαλεί σύγχυση σε κανέναν - πόσο μάλλον όταν οι φίλοι σου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου.

Περίμενε να κάνει πρώτος την κίνηση

Είπαμε και πιο πάνω ότι είσαι μία δυναμική και ανεξάρτητη γυναίκα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πια να περιμένεις πάνω από το τηλέφωνο, αλλά μπορείς να του στείλεις μήνυμα αν αυτό είναι που θέλεις να κάνεις. Αν δεν μπορεί να βγει με μία δυναμική γυναίκα που ξέρει τι θέλει και το κυνηγάει, τότε δε χρειάζεται να χάνεις τον χρόνο σου.

Παίξ'το "δύσκολη"

Υπάρχει η κοινή πεποίθηση ότι αυτός που ενδιαφέρεται λιγότερο σε μία σχέση, έχει και την περισσότερη δύναμη. Αλλά τι σχέση έχει η δύναμη με την αγάπη; Στην πραγματικότητα, είναι όμορφο να δείχνεις ότι νοιάζεσαι, αν και μεγαλώσαμε πιστεύοντας το αντίθετο. Γιατί, λοιπόν, να μη δείξεις τι θέλεις ή τι νιώθεις; Να είσαι αληθινή με τα συναισθήματά σου και το τι θέλεις. Γιατί όταν βρεις έναν άνθρωπο που σε ενδιαφέρει πραγματικά και νιώθει κι αυτός το ίδιο, δεν θα θέλετε να χάσετε χρόνο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ