Follow us

Τα εκπληκτικά οφέλη της ρινοπλαστικής

MissBloom TEAM
Ρινοπλαστική iStock

Η χειρουργική επέμβαση της ρινοπλαστικής είχε άδικα "στιγματιστεί" παλαιότερα ως μία διαδικασία που επιλέγεται από ματαιοδοξία. Η ιστορία και η δημοτικότητά της σε παγκόσμιο επίπεδο όμως, έχουν αποδείξει πλέον περίτρανα πως πρόκειται για μία επιλογή με πολλαπλά οφέλη, σε βαθμό που μπορούν να σας εκπλήξουν!

Λειτουργική- ποιοτική αναπνοή

Η ρινοπλαστική δεν είναι απλώς μία κοσμητική επέμβαση. Αντίθετα, είναι πρωτίστως θεραπευτική. Ως αφετηρία του συστήματος της αναπνοής, η μύτη μαζί με το στόμα έχουν τον ρόλο υποδοχής του οξυγόνου και απελευθέρωσης του διοξειδίου του άνθρακα. Όταν λοιπόν παρακωλύεται η ελεύθερη διέλευση του αέρα, η λειτουργία της αναπνοής και κατ΄επέκταση η υγεία θίγονται. Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πως ανατομικά προβλήματα που επηρεάζουν την αναπνοή (σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, μεγάλες ρινικές κόγχες, δυσλειτουργικές ρινικές βαλβίδες κλπ), είτε πρόκειται για γενετικά είτε για επίκτητα, διορθώνονται κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής και αποτελούν θεμέλιο λίθο της.

Ποιοτικότερος ύπνος

Ο περιορισμός της ελεύθερης ρινικής αναπνοής, εκτός από ανεξάρτητο πρόβλημα, αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα και για άλλες καταστάσεις. Το ροχαλητό αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της αποφρακτικού τύπου υπνικής άπνοιας, που με την σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα υγείας. Τόσο το ροχαλητό όσο και η υπνική άπνοια μπορούν να επιδεινωθούν όταν η ανώτερη αναπνευστική οδός δεν είναι ελεύθερη. Για το λόγο αυτό , η ρινοπλαστική εντάσσεται συχνά στους χειρουργικούς χειρισμούς που απαιτούνται για την επίλυση των διαταραχών του ύπνου με σκοπό την αποκατάσταση της ποιότητάς του. Εάν αυτό σας φαίνεται πολυτέλεια, θα ήταν σκόπιμο να γνωρίζετε πως αποφεύγοντας τις σοβαρές διαταραχές ύπνου, όπως είναι η μεγάλου ή σοβαρού βαθμού υπνική άπνοια, ελαττώνετε τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Βελτίωση του αερισμού των παραρρίνιων κόλπων

Ο καλός αερισμός των παραρρίνιων κόλπων είναι σημαντικός και αυτό μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κανείς εάν θυμηθεί την αίσθηση πίεσης- πληρότητας και "κλειστοφοβίας" που έχει όταν η μύτη μπλοκάρει έντονα σε ένα επεισόδιο αλλεργικής ρινίτιδας ή σε ένα κοινό κρυολόγημα. Πέραν της διόρθωσης του στραβού (σκολίωσης) ρινικού διαφράγματος κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής, είναι αρκετά συχνό να παρεμβαίνουμε ταυτόχρονα και στους παραρρίνιους κόλπους με τη βοήθεια της ενδοσκοπικής χειρουργικής (FESS), όταν αυτό απαιτείται, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία και αερισμό τους.

Αναβάθμιση της αυτοπεποίθησης

Η μύτη είναι ένα από τα πιο "ορατά" χαρακτηριστικά του προσώπου μας και συνεπώς μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές στο μέγεθος και το σχήμα της μπορούν μεταβάλουν τις αναλογίες και την συμμετρία του. Επιλέγοντας λοιπόν κανείς τη ρινοπλαστική, επιλέγει να βελτιώσει αυτές τις αναλογίες και μαζί να αισθανθεί πιο όμορφα με την εικόνα του.

Η δική σας μύτη, η δική σας επέμβαση

Η ρινοπλαστική διαφέρει από τις περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις στο γεγονός ότι κανένα περιστατικό δεν είναι ακριβώς ίδιο με το άλλο. Το δικό σας χειρουργείο λοιπόν θα βασιστεί στη δική σας φυσιολογία και ανατομία, στη δική σας ιδιοσυγκρασία και στις δικές σας ανάγκες με βάση το ιατρικό προφίλ και ιστορικό σας. Ο συνδυασμός αυτός την καθιστά ως την πλέον απαιτητική αλλά παράλληλα και "γοητευτική" επέμβαση του προσώπου, με στόχο να σας προσφέρει τον πιο όμορφο και υγιή εαυτό σας.

Ευχαριστούμε την Δρ Ειρήνη Μάντζαρη, MD, PhD, Διευθύντρια Έ ΩΡΛ Κλινικής, Χειρουργικής Κλινικής Ρινός, Λειτουργικής και Επανορθωτικής Ρινοπλαστικής, Metropolitan General

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ