Follow us

Αλτσχάιμερ | Για πρώτη φορά φάρμακο επιβραδύνει την απώλεια μνήμης και αλλάζει την πορεία της νόσου - Τι έδειξε η μελέτη

Το φάρμακο ( lecanemab) επιβράδυνε την πρόοδο της νόσου κατά 27% σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, προσφέροντας ελπίδα στους ασθενείς που ελπίζουν σε μια αποτελεσματική θεραπεία.

MissBloom TEAM
αλτσχαιμερ istock

Ένα πειραματικό φάρμακο για το Αλτσχάιμερ, που κατασκευάστηκε από τις εταιρείες Eisai και Biogen, επιβράδυνε τη γνωστική και λειτουργική απώλεια και μάλιστα στα αρχικά στάδια της νόσου. Τα αποτελέσματα προέρχονται από μια μεγάλη δοκιμή ασθενών και είναι η πρώτη φορά που μια θεραπεία δείχνει πως μπορεί να αντιστρέψει την πορεία της νόσου.

Το φάρμακο ( lecanemab) επιβράδυνε την πρόοδο της νόσου κατά 27% σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, επιτυγχάνοντας τον κύριο στόχο της μελέτης και προσφέροντας ελπίδα στους ασθενείς που ελπίζουν σε μια αποτελεσματική θεραπεία.

Ο Ronald Petersen, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για τη νόσο της Mayo Clinic στο Ρότσεστερ της Μινεσότα είπε: "Δεν είναι τεράστιο αποτέλεσμα, αλλά είναι θετικό".

Η μελέτη έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς πολλές φαρμακευτικές έχουν προσπαθήσει, αλλά δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια αποτελεσματική θεραπεία για την ασθένεια που επηρεάζει περίπου 55 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ