Follow us

Η φυλή των "Novids" | Ποιοι είναι όσοι δεν νόσησαν ποτέ από κορονοϊό και πώς εξηγείται

Δυόμιση χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, υπάρχουν οι "άτρωτοι" που δεν έχουν νοσήσει ακόμη, τουλάχιστον εν γνώσει τους.

MissBloom TEAM
κορονοιος eurokinissi

Η υψηλή μεταδοτικότητα των παραλλαγών της Όμικρον του κορονοϊού, ήδη από φέτος την άνοιξη, πολλαπλασίασε τα νέα κρούσματα, ενώ πλέον περίπου ένα στα πέντε των περιστατικών Covid αφορούν σε επαναλοιμώξεις, παρά την εμβολιαστική "θωράκιση", τόσο με το βασικό σχήμα του εμβολιασμού, όσο και με τις αναμνηστικές δόσεις.

Παρόλα αυτά, δυόμιση χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, υπάρχουν οι "άτρωτοι" που δεν έχουν νοσήσει ακόμη, τουλάχιστον εν γνώσει τους, ή ήταν τελείως ασυμπτωματικοί, ακόμη κι αν εκτέθηκαν στον ιό. Είναι οι λεγόμενοι "Never Covid" ή "Novids".

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ (επιδημιολογική έκθεση μέχρι τις 9 Οκτωβρίου), πως ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας ανέρχεται σε 5.026.494, εκ των οποίων το 52% αφορά σε γυναίκες. Δεν υπάρχει βέβαια εικόνα για τα κρούσματα που δεν επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά και δεν δηλώθηκαν.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ