Follow us

Ανησυχία για δίδυμη πανδημία γρίπης και κορονοϊού | Οι κίνδυνοι και ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα

Οι ειδικοί έχουν εδώ και καιρό προειδοποιήσει για φετινή έξαρση της εποχικής γρίπης, χτυπώντας καμπανάκι και για τη συνύπαρξη με τον κορονοϊό.

MissBloom TEAM
γριπη EUROKINISSI

Οι ειδικοί έχουν εδώ και καιρό προειδοποιήσει για φετινή έξαρση της εποχικής γρίπης, χτυπώντας καμπανάκι και για τη συνύπαρξη με τον κορονοϊό. Ήδη οι αναπνευστικές ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση.

"Το γεγονός ότι η εποχική γρίπη είναι μια οξεία νόσος, η οποία μπορεί να προκαλέσει ποικίλα συμπτώματα, από ήπια έως και πολύ σοβαρά, με κύρια εντόπιση το αναπνευστικό σύστημα, αυξάνει τις πιθανότητες να καθυστερήσει τη διάγνωση του κορονοϊού ή ακόμα και της πιθανής συλλοίμωξης με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος από τη ορθή διάγνωση και την έναρξης της κατάλληλης θεραπείας", σημειώνει στο TheTOC η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας Δρ. Σταματούλα Τσικρικά, Πνευμονολόγος στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ και γραμματέας της ομάδας Ελέγχου Καπνού και Προαγωγής της Υγείας της Πανευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Όπως αναφέρει η κ. Τσικρικά, η πιθανότητα εμφάνισης ενός στελέχους γρίπης προερχόμενο από μετάλλαξη, δηλαδή ενός νεοεμφανιζόμενου στελέχους χωρίς να προϋπάρχει ανοσία στο γενικό πληθυσμό, δύναται να προκαλεί σοβαρές επιπλοκές στα προσβαλλόμενα άτομα, ενώ παράλληλα μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση "δίδυμης" πανδημίας γρίπης και κορονοϊού.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ