Follow us

"Θέλετε όντως να γίνετε δημόσιοι υπάλληλοι;": Η ειλικρινής ανάρτηση του προέδρου του ΑΣΕΠ που έκανε αίσθηση

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαϊωάννου, "όλα αυτά δεν τα γράφω απλώς ως πρόεδρος του ΑΣΕΠ, αλλά και ως πατέρας δύο παιδιών που είναι νεοεισερχόμενα στην αγορά εργασίας".

MissBloom TEAM
ΑΣΕΠ Eurokinissi

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον πρώτο πανελλαδικό γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που εισάγει πολλές καινοτομίες, και μέσω του οποίου θα καλυφθούν οι μόνιμες θέσεις πτυχιούχων στο Δημόσιο για μία διετία.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ (κατηγορίες εκπαίδευσης ΠΕ και ΤΕ αντίστοιχα), ανεξαρτήτου ειδικότητος. Στην πρόσκληση για πρώτη φορά δεν θα αναφέρεται αριθμός θέσεων προς πλήρωση, ούτε φορείς που ζητούν προσωπικό. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μέσω αυτού του διαγωνισμού θα καλυφθούν οι ανάγκες του Δημοσίου για τις εναπομείνασες προσλήψεις του 2022 καθώς και αυτές του 2023, πάντα των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, προχώρησε σε μία ιδιαίτερη ανάρτηση στην οποία καλεί τους υποψηφίους να διερωτηθούν εάν θέλουν όντως να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι και αν πραγματικά γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι 1 στους 3 διοριστέους δεν αναλαμβάνει όταν πληροφορείται τον μισθό που είναι 739 ευρώ για ΠΕ και 700 για ΤΕ και ότι "εάν δει την εργασία στο Δημόσιο ως ένα απλό "βόλεμα” θα δυστυχήσει και αυτός και οι δικοί του".

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ