Follow us

Συνεχίζεται ο ανοιξιάτικος καιρός | Έρχεται Πρωτοχρονιά με 20άρια - Πότε θα κάνει "βουτιά" ο υδράργυρος

Νέα θερμή εισβολή, αναμένεται την Πρωτοχρονιά με τον υδράργυρο να φθάνει τους 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς. Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Τετάρτη.

MissBloom TEAM
καιρος eurokinissi

Συνεχίζονται οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με το κλίμα να μην θυμίζει τόσο Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αλλά περισσότερο... Πάσχα.

Στη νότια Ευρώπη και την Ελλάδα το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό. Η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν θυμίζουν σε τίποτε Δεκέμβριο. Ακόμα και μια βουτιά στη θάλασσα δεν θα είναι φέτος προνόμιο μόνο των χειμερινών κολυμβητών.

Νέα θερμή εισβολή, αναμένεται την Πρωτοχρονιά με τον υδράργυρο να φθάνει τους 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Είναι στο ίδιο επίπεδο με την πρωτοχρονιά του 2010 που η θερμοκρασία στην Αθήνα έφτασε τους 20 βαθμούς Κελσίου και στο Ηράκλειο τους 30. Ακολουθεί με 19 βαθμούς Κελσίου η Πρωτοχρονιά του 1995 και του 1982 στην Αθήνα, ενώ την ίδια χρονιά στην Αλίαρτο και τα Χανιά το θερμόμετρο έφτασε τους 25 βαθμούς Κελσίου. Σε Αθήνα και Κω το 2021 η θερμοκρασία ήταν 18 και 20 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

"Κάθε σημαντική απόκλιση από το μέσο όρο όταν επαναλαμβάνεται συνεχώς μας δείχνει ότι υπάρχει μια ανησυχία και καταδεικνύει το ζήτημα της κλιματικής κρίσης", είπε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Τετάρτη:

Στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται για σήμερα, τετάρτη, τοπικές νεφώσεις. Ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στις Σποράδες και από το απόγευμα στην Εύβοια και πιθανώς στην ανατολική Θεσσαλία.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ