Follow us

Προβληματισμένοι οι σεισμολόγοι για την έντονη σεισμική δραστηριότητα | "Δεν αποκλείεται σεισμός πάνω από 6,5 Ρίχτερ"

Προβληματισμός στους επιστήμονες από τη σεισμική δραστηριότητα σε Λέσβο και Κρήτη. Τι λένε Λέκκας, Παπαδόπουλος.

MissBloom TEAM
σεισμος

Ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες από τους ειδικούς σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Λέσβου, μετά τον νέο σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο νησί.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στο "Κοινωνία Ώρα MEGA" για την συνεχιζόμενη σεισμική ακολουθία τόσο στη Λέσβο όσο και στην Κρήτη.

Για τη Λέσβο ανέφερε πως, υπάρχει μία γενική επιφύλαξη τους κύκλους των σεισμολόγων, η οποία προκύπτει από πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει τρεις ισχυροί σεισμοί, η όλη εικόνα δεν δείχνει αναμφισβήτητα μία ομαλά εξελισσόμενη φυσική μετασεισμική ακολουθία. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η σεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται πάνω στο χερσαίο τμήμα του νησιού, και αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε κοντά σε πόλεις και κωμοπόλεις και χωριά και οικισμούς. Άρα είναι πολύ πιο εκτεθειμένοι από το εάν ήταν σε θαλάσσιο χώρο όπως είναι για παράδειγμα στην κρητική θάλασσα. Ο τρίτος λόγος είναι ότι η περιοχή έχει σεισμικό ιστορικό, όπως για παράδειγμα το 1867, παρόλο που δεν είναι το μεγάλο ρήγμα της Αγίας Παρασκευής που σχίζει το νησί κυριολεκτικά στη μέση. Είναι ένα παρακείμενο ρήγμα με μικρότερες διαστάσεις.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ