Follow us

Η ώρα της Δικαιοσύνης για τα Τέμπη | Αναλαμβάνει εφέτης ανακριτής και καλεί σε απολογία επιθεωρητή και σταθμάρχες

Τον εφέτη ανακριτή και τον αναπληρωτή του που θα διαχειριστούν την εξαιρετικά σοβαρή δικογραφία της τραγωδίας των Τεμπών, επιλέγει σήμερα η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας.

MissBloom TEAM
τεμπη

Τον εφέτη ανακριτή και τον αναπληρωτή του που θα διαχειριστούν την εξαιρετικά σοβαρή δικογραφία της τραγωδίας των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, επιλέγει σήμερα η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής της Εισαγγελίας Στ. Δασκαλόπουλου.

Οι 21 εφέτες θα ακούσουν την εισήγηση του εισηγητή και εν συνεχεία θα ψηφίσουν αφενός την αποδοχή της πρότασης ή μη και ακολούθως (σε θετική περίπτωση) θα επιλέξουν τον εφέτη ανακριτή και τον αναπληρωτή του, όπως αναφέρει το capital.gr.

Θεωρείται δε, πως η επιλογή εφέτη, αναβαθμίζει την έρευνα με την έννοια πως πρόκειται για αυξημένης εμπειρίας δικαστικό λειτουργό, και επίσης την επιταχύνει, καθώς θα του δοθεί η δυνατότητα να ασχολείται μόνο με αυτή τη δικογραφία χωρίς άλλες υπηρεσιακές υποχρεώσεις.

Οι κλήσεις

Έως ότου επιδοθεί η απόφαση των εφετών στο πρόσωπο που θα επιλεγεί, η ανακρίτρια που τρέχει την έρευνα θα συνεχίσει τις ανακριτικές πράξεις, αλλά πιθανότατα οι απολογίες των νέων κατηγορουμένων που διώκονται, θα ληφθούν από τον εφέτη ανακριτή.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ