Follow us

Ο φωτογράφος της βασιλικής οικογένειας Chris Jackson για τα εμβληματικά πορτρέτα

Στο νέο βιβλίο του "Charles III: A King and His Queen", ο φωτογράφος της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Chris Jackson αφηγείται τις ιστορίες πίσω από εμβληματικά πορτρέτα.

Κάρολος Καμίλλα Splash

Στο νέο βιβλίο του "Charles III: A King and His Queen", ο φωτογράφος της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Chris Jackson αφηγείται τις ιστορίες πίσω από εμβληματικά πορτρέτα, καθώς και ένα τέχνασμα στα παρασκήνια που χρησιμοποίησε για να χαλαρώσει τον βασιλιά Charles.

Καθώς το πρότζεκτ φωτογράφισης στα παρασκήνια του εορτασμό των 70ών γενεθλίων του τότε πρίγκιπα της Ουαλίας ολοκληρώθηκε, ο Jackson κλήθηκε να καταγράψει με τον φακό του την οικογένεια του Charles III.

"Ήμουν πρόθυμος να κάνω τους πάντες όσο πιο χαλαρούς γίνεται και να εισάγω ένα στοιχείο χιούμορ στη φωτογράφιση. Στην προετοιμασία, εξασφάλισα την άδεια να κάνω διαφορετικά πράγματα και αγόρασα ένα κοστούμι αρκούδας. Σκέφτηκα να το δοκιμάσω στον δικό μου γιο, Θίο όταν ήταν στο μπάνιο - αλλά τρόμαξε και ξέσπασε σε κλάματα. Νομίζω ότι είχε αρκετά μεγάλα δόντια και μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε! Έτσι, έπρεπε να ξανασκεφτώ τα πράγματα γρήγορα και, με μια online αγορά της τελευταίας στιγμής, βρήκα ένα πιο φιλικό κοστούμι αρκούδας - και είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα" αναφέρει στο βιβλίο του ο Chris Jackson.

Για την επίσκεψη του Καρόλου και της συζύγου του Camilla το 2016 στην Αδελαΐδα και τη φωτογράφισή τους εξηγεί:
"Είχαν αυτά τα δύο κοάλα. Ο Charles είχε το μεγαλύτερο, που ονομαζόταν Kaa, ενώ η δούκισσα είχε τη Matilda που ήταν χαριτωμένη και νευρική. Ανησυχούσαν ελαφρώς καθώς ο πρίγκιπας Κάρολος αστειευόταν για την αδύναμη κύστη τους και είχαν ειδικά σχεδιασμένες πάνες γι’ αυτά. Ήταν μια διασκεδαστική φωτογραφία και ένα καλό παράδειγμα των χαλαρών στιγμών που βιώνεις σε βασιλικές περιοδείες".

Στο βιβλίο "Charles III: A King and His Queen" εστιάζει στις μεγάλες στιγμές, αλλά και στις πιο ήσυχες του βασιλιά Charles και της βασίλισσας Camilla. Ενώ ορισμένες φωτογραφίες μπορεί να είναι αναγνωρίσιμες στον μέσο θαυμαστή της βασιλικής οικογένειας, πολλές είναι ολοκαίνουργιες.

"Ελπίζω ότι το βιβλίο δίνει μια εικόνα για τον χαρακτήρα τους" ανέφερε ο Jackson τονίζοντας ότι ήταν κοινή επιθυμία όλων να κυκλοφορήσει το βιβλίο από την τελετή στέψης του βασιλιά Charles III.

Το αγαπημένο του πορτρέτο του βασιλιά Charles, όπως σημειώνει, κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου έτους, όταν ανακοινώθηκε ότι ο μονάρχης έγινε δασοφύλακας του Μεγάλου Πάρκου του Ουίνδσορ. Στην εικόνα ο βασιλιάς Charles στηρίζεται σε ένα δέντρο 600 ετών, σε ένα ιστορικό πάρκο.

"Μου ήρθε στο μυαλό η ιστορία που είχε διαδραματιστεί γύρω από αυτό το δέντρο και προστέθηκε μία ακόμη μικρή ιστορική στιγμή. Συχνά έχετε σχέδια με φωτογραφίες όπως αυτή, αλλά συμβαίνουν φυσικά και ήταν μία από αυτές" τονίζει.

Ο Chris Jackson είναι πολυβραβευμένος φωτογράφος της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου και συγγραφέας των best-seller Modern Monarchy (Rizzoli, 2018) και Elizabeth II: A Queen for Our Time (Rizzoli, 2021). Έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από εκατό χώρες κατά τη διάρκεια της θητείας του ως φωτογράφος της Getty Images και ήταν στην πρώτη σειρά σε ιστορικές στιγμές, δημιουργώντας ένα από τα πιο μεγάλα φωτογραφικά αρχεία της βασιλικής οικογένειας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ