Follow us

Πόσο κοστίζει ένα εξοχικό σε 12 δημοφιλή νησιά

Οι τιμές για την αγορά μονοκατοικίας σε 12 δημοφιλή νησιά της χώρας (ανεξαρτήτως παλαιότητας).

MissBloom TEAM
νησι istock

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από Ευρωπαίους αλλά και Αμερικάνους καταγράφεται για την αγορά εξοχικής κατοικίας.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Ποταμιάνο, Πρόεδρο Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών- Αττικής, πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας.

Για ορισμένους, είναι ένα μέσο για να διαφοροποιήσουν τα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια και να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό. Για άλλους, είναι ένας τρόπος να επιτύχουν καλύτερη απόδοση της επένδυσής τους από αυτή που θα μπορούσαν να βρουν στις χώρες καταγωγής τους. Επιπλέον, πολλοί ξένοι επενδυτές ελκύονται από τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα που προσφέρει η αγορά ακινήτων, ιδιαίτερα σε σύγκριση με μετοχές και άλλες χρηματοοικονομικές επενδύσεις που μπορεί να είναι ασταθείς.

Η πλειοψηφία των αγοραστών βιλών στην Ελλάδα είναι από ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις Σκανδιναβικές χώρες. Αυτοί οι αγοραστές ελκύονται από το ηλιόλουστο κλίμα της Ελλάδας, τις όμορφες παραλίες και τον χαλαρό τρόπο ζωής. Γενικά βλέπουν την αγορά μιας βίλας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στους θερινούς προορισμούς ως μια καλή επενδυτική ευκαιρία και έναν τρόπο εξασφάλισης μιας δεύτερης κατοικίας για διακοπές και συνταξιοδότηση.

Επίσης, πολλά μέλη της ελληνικής διασποράς, ιδιαίτερα όσοι ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Αυστραλία, έχουν επενδύσει σε ελληνικά ακίνητα τα τελευταία χρόνια κυρίως στον τόπο καταγωγής τους. Βλέπουν την αγορά μιας βίλας στην Ελλάδα ως έναν τρόπο να επανασυνδεθούν με τις ρίζες τους και να εξασφαλίσουν ένα δεύτερο σπίτι για διακοπές και συνταξιοδότηση. Πολλοί από αυτούς τους αγοραστές ενδιαφέρονται επίσης για την ανακαίνιση παραδοσιακών ελληνικών σπιτιών και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ