Οι αφρώδες οίνοι που συνοδεύουν ιδανικά τις ευρωπαϊκές γεύσεις

Με ιταλική φινέτσα

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Η κομψή ευρωπαϊκή κουζίνα αναδεικνύεται καλύτερα με τον ιδανικό αφρώδη οίνο. Τα γαλλικά φιλέτα και entrecote και τα χειροποίητα ιταλικά ζυμαρικά είναι μερικά από τα highlight αυτής της κουζίνας.

Η Δάφνη Ζουμπουλάκη (Γκαλερί Ζουμπουλάκη) με τον Γιώργο Πολυμέρη (ιδιοκτήτης Σπύρος & Βασίλης) και η Τζόσι Βιντζηλαίου (Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Gancia) στη βράβευση της κατηγορίας Ευρωπαϊκή Κουζίνα

Τα Tasty Awards 2016 στάθηκαν ως αφορμή για να μυηθούμε σε όλα αυτά τα εστιατόρια που πρεσβεύουν τις ευρωπαϊκές γεύσεις και που θυμίζουν αυτά που επιλέγουμε σε ένα ταξίδι στο Μιλάνο ή το Παρίσι. Τη βραδιά της απονομής των μοναδικών βραβείων γεύσης που ψηφίζει το κοινό, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, μεταξύ άλλων, τους αφρώδεις οίνους Gancia, που ήταν και ένας από τους χορηγούς της βραδιάς, και να απολαύσουμε τον συνδυασμό εκλεκτού φαγητού και αφρώδη οίνου.

Οι αφρώδεις οίνοι Gancia ταιριάζουν απόλυτα με το βραβείο για την ευρωπαϊκή Κουζίνα αφού με τον εκλεπτυσμένο και σοφιστικέ χαρακτήρα τους αναδεικνύουν μοναδικά αγαπημένες κουζίνες όπως η γαλλική και η ιταλική.

Το Gancia Prosecco είναι ένας ξηρός, αφρώδης οίνος o οποίος παίρνει την ονομασία του από την περιοχή Prosecco di Treviso, ανάμεσα στο Friuli και το Veneto της Ιταλίας, όπου καλλιεργείται η καλύτερη ποικιλία σταφυλιών Glera. Διακρίνεται για τις χρυσοπράσινες ανταύγειες στο χρώμα του και τις αρωματικές νότες εσπεριδοειδών, πράσινου μήλου και σφενδάμου. Στο στόμα φρέσκο, τραγανό, ξηρό, ισορροπημένο, με ευχάριστη επίγευση και φρουτώδες τελείωμα. Σερβίρεται ως απεριτίφ. Συνοδεύει εξαιρετικά hors-d’oeuvres και μπορεί να απογειώσει κάθε προσωπική και άκρως σημαντική στιγμή, όπως ένα γαμήλιο πάρτυ.

Ιδανικά σερβίρεται μεταξύ 8°C – 10°C.

Ένα ακόμη extension στο κωδικολόγιο της μάρκας είναι το Gancia Brachetto d’Acqui, ένας γλυκός, ερυθρός, αφρώδης οίνος με λαμπερό ρουμπινί χρώμα μεσαίας έντασης και λεπτές, επίμονες φυσαλίδες. Στη μύτη φινετσάτο με χαρακτηριστικά ανθικά αρώματα και νότες τριαντάφυλλου και ώριμου φρούτου. Γλυκό, μαλακό, με εντυπωσιακά αρώματα στο στόμα, φρέσκο, με ευχάριστη, λουλουδάτη επίγευση. Είναι εξαιρετικό απεριτίφ, μοναδικό για να συντροφεύει γιορτινές στιγμές. Συνοδεύει όλων των ειδών τα φρούτα και τις φρουτοσαλάτες αλλά και το επιδόρπιο στο τέλος ενός γεύματος.

Ιδανικά σερβίρεται μεταξύ 6°C – 8°C.