Αυτή η βελουτέ σούπα κάστανου θα ταιριάξει τέλεια στο γιορτινό τραπέζι

Οι καλεσμένοι σου θα την λατρέψουν!

Αν ψάχνεις ένα ξεχωριστό ορεκτικό για το γιορτινό σου τραπέζι τότε οι σούπες αποτελούν μία ιδανική επιλογή. Με την πλούσια γεύση τους θα ευχαριστήσουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο ενώ παράλληλα θα προσφέρουν μία γιορτινή ζεστασιά στους καλεσμένους σου.

Ένας καρπός που έχει την τιμητική του κάθε χειμώνα είναι το κάστανο. Εκτός από σπουδαία τροφή μπορεί να γίνει το συστατικό για την πιο νόστιμη βελουτέ σούπα.

Συνταγή για βελουτέ σούπα κάστανου με τριμμένο bacon

(οκτώ μερίδες)

Υλικά

4 φέτες κομμένο bacon

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο

1 καρότο κομμένο σε φέτες

1 σέλινο κομμένο σε φέτες

1 μικρό πράσο κομμένο σε φέτες (περίπου ένα φλιτζάνι)

2 μικρά κρεμμύδια εσαλότ

500ml. βρασμένα κάστανα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

1/2 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

crème fraiche

σχοινόπρασο και τριμμένο μοσχοκάρυδο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα μαγείρεψε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Αφού ψηθεί στράγγισέ το σε χαρτί κουζίνας.
  2. Στο ίδιο τηγάνι βάλε το βούτυρο μαζί με το καρότο, το σέλινο, το πράσο και τα κρεμμύδια και τσιγάρισέ τα για περίπου 8 με 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα . Ρίξε αλάτι και πιπέρι.
  3. Πρόσθεσε το ζωμό και τα κάστανα και ανακάτεψε για μισή ώρα μέχρι όλα τα υλικά να μαλακώσουν. Άφησε τα να κρυώσουν και έπειτα με ένα multi ομογενοποίησε το μείγμα μέχρι να πάρει μία βελουτέ υφή. Τέλος, πρόσθεσε με ένα κουτάλι την κρέμα.
  4. Σέρβιρε τις μερίδες σε ρηχά μπολ. Γαρνίρισε με το τραγανό μπέικον, λίγο σχοινόπρασο και μοσχοκάρυδο και την crème fraiche.

Καλή απόλαυση!