Follow us

Αγκινάρες με σάλτσα από λαχανικά και γιαούρτι

Πώς θα φτιάξετε νόστιμες αγκινάρες με σάλτσα από λαχανικά και γιαούρτι.

dc2904749dc0400b9f406e40157c0fdb

Υλικά

12 αγκινάρες

1/2 κιλό αρακά

5 καρότα σε ροδέλες

5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 πατάτα

1 ματσάκι άνηθο

1 φλιτζάνι λάδι

1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι

1 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ελαφρά, προσθέτουμε άνηθο, αρακά καρότα, πατάτες, αγκινάρες, αλάτι, νερό να τα σκεπάζει και αφήνουμε να μισοβράσουν.

Στο σημείο αυτό προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.

Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε τις αγκινάρες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Περνάμε όλο το υπόλοιπο φαγητό αφού κρυώσει από το μπλέντερ προσθέτοντας σιγά-σιγά και το γιαούρτι.

Σερβίρουμε σε πιατέλα τις αγκινάρες και περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Πηγή | Tasty-guide.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ