Follow us

Ακολουθώντας τον Βασίλη Καλλίδη στα αγαπημένα του στέκια

Όλα όσα είδαμε και φάγαμε παρέα με τον αγαπημένο μας chef

vasiliskallidis

Με ένα γρήγορο scroll down στο Instagram του Βασίλη Καλλίδη, πείθομαι ότι αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να έχει ανακαλύψει την τηλεμεταφορά. Γιατί ώρες ώρες αδυνατώ να καταλάβω πώς μπορεί να μαγειρεύει σε μία κουζίνα στου Ψυρρή, μετά από πέντε λεπτά να ποζάρει χαμογελαστός σε ένα τυροπιτάδικο στο Σύνταγμα και παράλληλα να στήνει τη νέα του #uberness καντίνα στη Λαχαναγορά του Ρέντη. Και όλα αυτά έχοντας εκδώσει μόλις πριν λίγο καιρό το Άθενς Σπεσιάλ 2, το δεύτερο βιβλίο του που αναμένεται να γνωρίσει την ίδια μεγάλη επιτυχία με το πρώτο.

Ο Βασίλης είναι ο άνθρωπος που έχει χαρτογραφήσει γευστικά την Αθήνα. Είναι ο φίλος που θέλεις να έχεις όταν δεν ξέρεις πού θα φας τέλειο ινδικό/σουβλάκι/τυρόπιτα και φυσικά το είδωλο κάθε εν δυνάμει urban foodie. Όταν, λοιπόν, έχεις την ευκαιρία να ακολουθήσεις τον Βασίλη Καλλίδη σε έναν λογοτεχνικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, το κάνεις με κλειστά μάτια (και άδειο στομάχι). Τα καταστήματα Public έδωσαν τη δυνατότητα σε 25 τυχερούς να περπατήσουν με τον Βασίλη Καλλίδη σε μερικά από τα αγαπημένα του μέρη (συμπεριλαμβάνονται και στο βιβλίο του Άθενς Σπεσιάλ 2), να μάθουν μικρά μυστικά και να δοκιμάσουν λαχταριστά πιάτα.

Και μπορεί η ώρα να μην ήταν κατάλληλη για after, αλλά η θρυλική τυρόπιτα του Άριστον είναι ιδανική για όλες τις ώρες. Μιλάμε άλλωστε για μία από τις πιο νόστιμες τυρόπιτες της πόλης, που η συνταγή της περνάει από τα χέρια της μίας γενιάς στην άλλη.

Αποχαιρετιστήκαμε ανανεώνοντας το ραντεβού μας για ακόμα περισσότερο fooding around και αγοράζοντας φυσικά το βιβλίο του Βασίλη Καλλίδη, Άθενς Σπεσιάλ 2. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και θα το βρεις στα καταστήματα Public.

Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου βρίσκεται ο θρυλικός Τέλης με τα πιο νόστιμα χοιρινά μπριζολάκια του για να μεταφερθούμε στη συνέχεια στον Μιράν, τον “ναό” του παστουρμά και των μπαχαρικών.

Στο Μιράν μαγειρέψαμε, τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας με κρασί και δοκιμάσαμε πικάντικο σουτζούκι.

Επόμενη στάση η Αυλή, ένα καφενείο βγαλμένο από άλλη εποχή, ιδανικό για μεζεδάκια και τσίπουρο. Εδώ, θα βρεις θαμώνες κάθε ηλικίας – από γραφικούς μαγαζάτορες της περιοχής μέχρι φοιτητές και downtown lovers.

Η ομάδα είχε όρεξη για περπάτημα, γευστικές δοκιμές αλλά και πολλές φωτογραφίες. 

Η Βαρβάκειος αποτελεί την καρδιά της πόλης, κι εκεί ξέρουν τον Βασίλη με το μικρό του όνομα. Μια στάση, λοιπόν, στο αναψυκτήριο του Σπύρου επιβάλλεται για να τσιμπήσεις μπιφτέκακια και να πιεις ρετσίνα.

Το Άθενς Σπεσιάλ είναι παντού! Και ο Βασίλης Καλλίδης είναι ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στη foodie κοινότητα της πόλης.

Εκεί, θα βρεις και την ξακουστή Ήπειρο, ένα μαγαζί που φημίζεται για τον πατσά του, αλλά φτιάχνει εξίσου νόστιμα μαγειρευτά φαγητά και τέλεια κεφτεδάκια.

Ο Βασίλης αγαπά την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας, καθώς επίσης και τη δυνατότητα που σου προσφέρει αυτή η πόλη να φας ό,τι λαχταρίσεις ό,τι ώρα κι αν είναι. Το Πέραν, με τους ευγενέστατους και χαμογελαστούς ιδιοκτήτες του, φέρνει πολίτικο αέρα στην οδό Αιόλου και το πιο νόστιμο λαχματζούν που θα φας.

Εμείς το συνδυάσαμε με δροσερό αϊράνι και κλείσαμε την επίσκεψή μας με ένα προφιτερόλ που ετοιμάστηκε μπροστά στα μάτια μας.

Αν μετά από όλα αυτά είχαμε δύναμη και όρεξη για κάτι ακόμα, αυτό θα ήταν σίγουρο ποτό. Στο Heteroclito ήπιαμε ένα μυρωδάτο κόκκινο κρασί, φωτογραφηθήκαμε και γελάσαμε με την ψυχή μας.

Αν είσαι λάτρης της έθνικ κουζίνας και των καυτερών γεύσεων, το Taste of India στην πλατεία Θεάτρου θα σε μυήσει στα μυστικά της ινδικής κουζίνας, σε ένα Bollywood σκηνικό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ