Συνταγή για αμυγδαλωτά με μανταρίνι | Ένα πανεύκολο κέρασμα με ελάχιστα λιπαρά

Kαι πολλά ευεργετικά συστατικά από τα αμύγδαλα και το σουσάμι.

ΓΡΑΦΕΙ: BETTY BETTY

Από τον Στέλιο Παρλιάρο

Συνταγή για αμυγδαλωτά με μανταρίνι: Ένα πανεύκολο κέρασμα με ελάχιστα λιπαρά και πολλά ευεργετικά συστατικά από τα αμύγδαλα και το σουσάμι.

Θέλω γλυκό στη νηστεία, τι να φάω; H διαιτολόγος προτείνει τα καλύτερα γλυκά

Βάρος: 1.850 γρ., Προετοιμασία-παρασκευή: 30΄

Συνταγή για αμυγδαλωτά με μανταρίνι | Υλικά

  • 500 γρ. φλούδες από μανταρίνια
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 750 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • σουσάμι για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και τις φλούδες μανταρινιού για 10 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το πολτοποιούμε μαζί με τις φλούδες στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό με την αμυγδαλόσκονη μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα που να πλάθεται. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα καλύπτουμε με σουσάμι.

Tip

Εάν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φλούδες μανταρινιού με φλούδες πορτοκαλιού.

Νηστίσιμο ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και φράουλες με συνταγή της ειδικού