Follow us

Ανάλυσέ Το | Πώς να ξεπεράσεις τον χωρισμό

H Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει πώς μπορεί η διαδικασία να γίνει πιο εύκολη

FotorCreahjted

«Το πόσο ελεύθερος νιώθεις, θα καθορίσει και το πόσο ευτυχισμένος είσαι…»

Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στο παρελθόν τους. Πικρία, απογοήτευση, θυμός, ενοχές, είναι κάποια από τα συναισθήματα που τους κυριεύουν. Τα συναισθήματα αυτά, μπορεί να πολύ βαθιά κρυμμένα και να μην εκδηλώνονται άμεσα. Ωστόσο, επηρεάζουν τις επιλογές, τη συμπεριφορά και την καθημερινότητα του ατόμου.

Συνήθως, οι άνθρωποι που είναι τελειομανείς βιώνουν τον χωρισμό πολύ επώδυνα. Επίσης, επώδυνα βιώνει τον χωρισμό και κάποιος που θεωρεί ότι έσφαλε πολύ ή εκείνος που έχει ωραιοποιήσει την σχέση. Κάποιοι, μπορεί να θεωρούν την επιτυχία της σχέσης ή του γάμου τους μια ένδειξη συνολικής επιτυχής και ευτυχισμένης ζωής. Έτσι, όταν η σχέση τελειώνει, νιώθουν σα να γκρεμίζεται ο κόσμος τους.

Έτσι ή αλλιώς, όποιος χωρίζει από μια σχέση που έχει επενδύσει συναισθηματικά, περνάει κάποια στάδια μέχρι να το αφήσει πίσω και να προχωρήσει. Τα στάδια είναι αντίστοιχα με εκείνα του πένθους (άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη, αποδοχή)

Ας δούμε όμως πως μπορεί η όλη διαδικασία να γίνει πιο εύκολη.

1.Να θυμάσαι τα θετικά, αλλά να μην ξεχνάς τι οδήγησε στον χωρισμό.

Συχνά, πολλοί χωρισμένοι μυθοποιούν τη σχέση, ξεχνώντας όλα όσα οδήγησαν τελικά στον χωρισμό. Προσπάθησε κάθε μέρα να σκέφτεσαι τους καβγάδες σας, τις στιγμές που ένιωθες ότι δεν υπάρχει ελπίδα μεταξύ σας, όταν ένιωθες απογοητευμένη και πληγωμένη. Σκέψου αυτές τις στιγμές με όση λεπτομέρεια μπορείς. Απλά υπενθύμισε στον εαυτό σου τους λόγους που τελικά οδηγήθηκες στον χωρισμό. Μην ξεχνάς, να επανέρχεσαι στο παρόν και να ζεις το τώρα.

2.Χρειάζεται να συγχωρήσεις τον εαυτό σου

Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι είσαι άνθρωπος και όπως όλοι, έτσι κι εσύ θα κάνεις λάθη, και αυτό είναι απόλυτα φυσικό. Για να μπορέσεις να πάρεις αγάπη στο μέλλον, χρειάζεται να μπορείς και να δώσεις και αυτό θα συμβεί, μόνο εάν αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου. Συγχώρησε τον εαυτό σου και κάνε το βήμα. Η αντικατηγορία δεν θα σε οδηγήσει πουθενά, παρά μόνο θα σε γυρίσει στο παρελθόν. Είναι αυτό που κάτι πραγματικά χρειάζεσαι;

3.Μην σκέφτεσαι ότι ήταν χαμένος χρόνος

Η κάθε σχέση θα μπορούσε να οδηγηθεί στον χωρισμό. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ σχέσεις. Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις την κάθε σχέση ως απόκτημα περισσότερων γνώσεων για τον εαυτό σου. Η κάθε σχέση θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι χρειάζεσαι, άγνωστες πτυχές του εαυτού σου και θα σου δώσει νέες εμπειρίες.

4.Ελπίζεις ακόμη;

Η ελπίδα είναι αυτό το ύπουλο συναίσθημα που μπορεί να σε κρατάει κολλημένη στο παρελθόν. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι κάποια στιγμή μετά από χρόνια τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, ότι ο άλλος θα έχει αλλάξει, ή ότι εσύ θα είσαι κάποτε η γυναίκα που εκείνος θέλει. Αντί να προσωποποιείς την ευτυχία σου και να είσαι στην αναμονή του ερχομού ενός ατόμου στη ζωή σου, άρχισε να ονειρεύεσαι την ευτυχία και την αγάπη. Επέτρεψε τα να μπουν στη ζωή σου με όποιο πρόσωπο μπορεί να τα συνοδεύσει.

Να είσαι καλά!

Σ

Ιnstagram : sandy_koutsostamati

Twitter: S_Koutsostamati

Facebook page: Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ