Follow us

Ανάλυσέ το | Μήπως συνηθίζεις να ξεκινάς κάτι και να το αφήνεις στη μέση;

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει πώς να μην αφήνεις στη μέση αυτό που ξεκινάς.

Group of female friends enjoying outdoors on city street jacoblund

Αρχικά να σας πω ότι χαίρομαι πολύ για όλα όσα μου στέλνετε στο instagram και στο mail μου. Μου δίνεται συνεχώς ιδέες, με εμπνέετε και με βοηθάτε πολύ να έχω όλο και μεγαλύτερο κίνητρο και να αγαπώ ακόμη πιο πολύ αυτό που κάνω.

Πολλοί λοιπόν μου έχετε προτείνει το ίδιο θέμα το οποίο θέλετε να αναπτύξω στη Miss Bloom. Με ρωτάτε γιατί τα παρατάτε και χάνετε το ενδιαφέρον σας μετά από λίγο, όταν ξεκινάτε ένα καινούριο εγχείρημα;

Όταν ξεκινάμε ένα καινούριο εγχείρημα, το συναίσθημα είναι αντίστοιχο με εκείνο που έχουμε όταν ερωτευόμαστε. Είμαστε ενθουσιασμένοι και έχουμε ισχυρό κίνητρο να δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μπορεί να εξιδανικεύουμε τα πάντα και να μην μπορούμε να φανταστούμε τι θα μπορούσε να πάει στραβά αλλά ούτε και τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν. Όταν λοιπόν ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα απογοητευόμαστε και συνειδητοποιούμε ότι ίσως να μην ήμασταν έτοιμοι να διαχειριστούμε την κατάσταση. Όλα μας φαίνονται βουνό, γιατί είχαμε φανταστεί κάτι πολύ διαφορετικό και εξιδανικευμένο.

Ένας άλλος λόγος είναι, ότι μπροστά σε μια πρόκληση που θα προκύψει φοβόμαστε μια πιθανή αποτυχία. Έτσι, ο φόβος της αποτυχίας οδηγεί στην αποφυγή της ίδιας της προσπάθειας. Από την άλλη, η ίδια αποτυχία, μπορεί να είναι λόγος παραίτησης. Μπορεί δηλαδή κάπου να μην τα καταφέραμε και αυτόματα σκεφτόμαστε ότι θα πρέπει να τα παρατήσουμε. Ίσως γιατί δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την αποτυχία και δεν την αντιμετωπίζουμε σαν ένα μάθημα που θα μας κάνει πιο ώριμους και πιο δυνατούς.

Πώς να μην αφήνεις στη μέση αυτό που ξεκινάς

  1. Συνειδητοποίησε αυτή σου τη συνήθεια να ξεκινάς κάτι και στη συνέχεια να το αφήνεις. Παρατήρησε ακριβώς τι κάνεις και γιατί.
  2. Προσπάθησε να ερευνήσεις περισσότερο το επόμενο εγχείρημα. Λάβε υπόψιν σου όλες τις λεπτομέρειες και όλους τους παράγοντες. Προσπάθησε να σκεφτείς το τι μπορεί να πάει στραβά και να είσαι προετοιμασμένος για το πως θα το διαχειριστείς (όσο είναι εφικτό αυτό γιατί φυσικά δεν μπορούμε να προβλέπουμε τα πάντα). Μην εξιδανικεύεις την κατάσταση, κοίταξε την πραγματικότητα με ρεαλισμό και αισιοδοξία.
  3. Προσπάθησε να δεις αντικειμενικά τον εαυτό σου, μπορεί κάτι να ήθελες να το θέλεις ή να ήθελες να σου ταιριάζει, αλλά στην πραγματικότητα ίσως είναι μακριά από την δική σου ιδιοσυγκρασία.
  4. Συνειδητοποίησε το πραγματικό σου κίνητρο. Από τι πηγάζει η επιθυμία σου να ξεκινήσει αυτό που ξεκινάς; Είναι κάτι που είναι προσωρινό; Είναι μακριά από τις προσωπικές σου ανάγκες; Η επιθυμία, η ανάγκη και η υποχρέωση απέχουν μεταξύ τους. Άλλο να θέλω κάτι πολύ, άλλο να πρέπει να το κάνω και άλλο να το χρειάζομαι πραγματικά. Το πιο ισχυρό κίνητρό, το οποίο διαρκεί στο χρόνο, είναι το κίνητρο που με οδηγεί στο να καλύψω αυτά που χρειάζομαι πραγματικά και να καλύψω ουσιαστικές ανάγκες. Επίσης, διαχώρισε εάν το κίνητρό σου προέρχεται από τν εαυτό σου ή σχετίζεται με την ικανοποίηση των άλλων. Στην δεύτερη περίπτωση ίσως καταπιεστείς στο μέλλον και αντιδράσεις αρνητικά.

Να είσαι καλά!

Σ.

Ιnstagram : sandy_koutsostamati

Twitter: S_Koutsostamati

Facebook page: Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ