Τα 5 γλυκά food trends που πρέπει να ξέρεις!

Μετά το cronut, έρχονται νέα υβριδικά γλυκά που κατακτούν τους foodies και το Instagram

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Η εμμονή με τα υβριδικά γλυκά καλά κρατεί. Παραδοσιακές συνταγές βγαίνουν από τα σκονισμένα συρτάρια και τα πειράματα στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής δεν έχουν τέλος. Το αποτέλεσμα; Νέα mash-up γλυκά που κατακτούν τους απανταχού γλυκατζήδες και γίνονται viral.

<strong>Το Paris Brest:</strong> Το σχετικά νεοσύστατο Halva στο Λονδίνο, ανέλαβε να κάνει ένα ολικό makeover στο παραδοσιακό γαλλικό γλυκό Paris Brest. Το γλυκό μοιάζει με choux, και έρχεται σε στενόμακρο σχήμα – ώστε να μπορείς να το φας με τα χέρια σου – και με χειροποίητη γέμιση crème brulée μπανάνα.<br /> £4.95 / τεμάχιο<br /> 771 Fulham Road, London, SW6<br /> <a href="http://halvabakery.co.uk/">halvabakery.co.uk</a>

<strong>Το Biskie:</strong> Μετά από δέκα μήνες προσπάθειας, οι αδερφές Annabel και Emily Lui δημιούργησαν το υβριδικό γλυκό των ονείρων τους. Το biskie είναι μισό κέικ και μισό μπισκότο, με buttercream γέμιση. Οι δημιουργοί του χρησιμοποιούν φυτικά υλικά και γεύσεις, από matcha μέχρι αλμυρή καραμέλα.<br /> £3.90/τεμάχιο<br /> Cutter &amp; Squidge, 20 Brewer Street, London, W1<br /> <a href="http://www.cutterandsquidge.com" target="_blank">cutterandsquidge.com</a>

<strong>Το canelé:</strong> Είναι ένα καραμελωμένο sponge γεμιστό με custard, το οποία φτιάχνεται παραδοσιακά στο Bordeaux. Η εταιρία Babelle, που έχει ως βάση της το Λονδίνο, προσφέρει μία αναβαθμισμένη εκδοχή του Fortnum & Mason’s, με ιδιαίτερες γεύσεις όπως η γέμιση Serrano-chilli-spiced ganache, και custard αρωματισμένη με λεβάντα. £2.60 / τεμάχιο Fortnum & Mason, Piccadilly, London, W1A <a href="http://www.babelle.uk" target="_blank">babelle.uk </a>

<strong>Το m’hencha:</strong> Το έχουν παρομοιάσει με μπακλαβά, αλλά με γέμιση χριστουγεννιάτικου κέικ. Αυτό το μαροκινό γλυκό δημιουργήθηκε σε έναν μικροσκοπικό φούρνο στο Cotswolds, κι έχει φτιαχτεί για να μοιράζεται. Ή και όχι! £15.95 <a href="http://www.themhenchacompany.co.uk" target="_blank">themhenchacompany.co.uk</a>

<strong>Το ice-cream macaron:</strong> Η Sammie Le λάτρευε να φτιάχνει lmacarons αλλά δεν άντεχε να βλέπει να πηγαίνουν χαμένοι όλοι αυτοί οι κρόκοι αυγών (στα macarons χρησιμοποιούνται μόνο τα ασπράδια). Αφού εντόπισε μία συνταγή για παγωτό, στην οποία χρησιμοποιούσε τους κρόκου, ξεκίνησε να πειραματίζεται και έτσι γεννήθηκε το ice-cream macaron. Με την επωνυμία Yolkin, η Le πουλάει τα macaron mash-up της κάθε Σαββατοκύριακο σε ένα pop-up στο Soho. Από £4.50 40 Great Windmill Street, London, W1D; 12-5pm every weekend <a href="http://www.yolkin.co.uk" target="_blank">yolkin.co.uk </a>