Apple crumble | Το εντυπωσιακό έδεσμα των φετινών Χριστουγέννων

Ένα μήλο την ημέρα (των Χριστουγέννων)

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΒΑΓΙΑΝΟΥ

Αν ψάχνεις ένα διαφορετικό γλυκό για το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τότε σου έχουμε την απάντηση.

Μία εντυπωσιακή και ιδιαίτερα γευστική συνταγή για apple crumble, που θα ευχαριστήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Δοκίμασέ τη και θα μας θυμηθείς!

Υλικά (για 4 μερίδες):

8-10 μπισκότα βρώμης θρυμματισμένα

Καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

2 μεγάλα μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια)

4 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

½ κ.γ. all spice (μείγμα μπαχαρικών)

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

4 μήλα mini για γαρνιτούρα

Για την κρέμα:

1 συσκευασία τυρί κρέμα

80 γρ. γιαούρτι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 ½ κ.σ. ζάχαρη άχνη

4 ποτήρια

παγωτό της αρεσκείας σου για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζεις τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μείγμα μπαχαρικών και τον χυμό λεμονιού. Αφήνεις για 10', να μαλακώσουν και στη συνέχεια βάζεις τα μήλα σε ένα μπολ, χωρίς τη σάλτσα.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζεις τα μικρά μήλα με τη σάλτσα και αφήνεις για 5', σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρεις και αφήνεις στην άκρη.

Στη συνέχεια σε ένα μπολ αναμειγνύεις με mixer το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη.

Παίρνεις τα 4 ποτήρια και βάζεις μία στρώση από τα θρυμματισμένα μπισκότα, μία στρώση κρέμας, μία στρώση μήλων και τέλος ξανά λίγη κρέμα. Βάζεις από πάνω τα mini μήλα, λίγους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και σερβίρεις (προαιρετικά) με παγωτό.

Καλή απόλαυση!