Αρωματικό ρυζόγαλο με ροδάκινο

Το επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει!

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΕΛΛΥ ΔΕΣΥΠΡΗ

Το ρυζόγαλο είναι ένα από τα πιο γρήγορα και νόστιμα επιδόρπια που μπορείς να απολαύσεις στο σπίτι. Σε αυτή την παραλλαγή το κλασικό, αρωματικό ρυζόγαλο εμπλουτίζεται από τη γλυκόξινη γεύση του ροδάκινου με το γευστικό αποτέλεσμα να παντρεύει την Ανατολή με τη Δύση.

Δοκίμασέ το μία φορά και θα μας θυμηθείς!

Υλικά

1 λίτρο γάλα

ρύζι γλασσέ 250 γρ.

5 κουτ. της σούπας ζάχαρη

κανέλλα σκόνη

1 ροδάκινο Del Monte

βανίλια σε σκόνη

δυόσμος για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

-Βράσε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντάς το συνεχώς

-Σε μια διπλανή κατσαρόλα ζέστανε το γάλα μέχρι το σημείο που θα πάει να πάρει βράση

-Ανακάτεψε το ρύζι με το γάλα και τοποθέτησε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά

-Ρίξε λίγη βανίλια σε σκόνη για άρωμα

-Ρίξε τη ζάχαρη και ανακάτεψε να λιώσει τελείως

-Συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει και λίγο πριν το κλείσεις, ρίξε το ροδάκινο σε κομμάτια

-Σέρβιρε σε μικρά μπολάκια και στόλισε με το δυόσμο και τη σκόνη κανέλλας. Όταν κρυώσουν λίγο τα βάζεις στο ψυγείο.