Συνταγή για μπαβαρουάζ με έτοιμο παγωτό από τον Στέλιο Παρλιάρο

Να τι θα κάνουμε με το παγωτό που περίσσεψε! Μια σοκολατένια μπαβαρουάζ, ολόδροση από το ψυγείο!

ΓΡΑΦΕΙ: BETTY BETTY

Μερίδες: 6, Προετοιμασία-παρασκευή: 40΄, Αναμονή: 3-4 ώρες

Υλικά

800 γρ. παγωτό σοκολάτα, λιωμένο

15 γρ. ζελατίνα σε φύλλα (δηλαδή 3 των 5 γρ. ή 6 των 2,5 γρ.)

150 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας μέσα σε λίγο κρύο νερό και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε περίπου 100 γρ. από το λιωμένο παγωτό και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά το παγωτό, αποσύρουμε και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα στραγγίξουμε από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο υπόλοιπο λιωμένο παγωτό. Ανακατεύουμε την κρέμα πολύ καλά προσθέτοντας τις σταγόνες σοκολάτας και τη μεταφέρουμε μέσα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας χωρητικότητας περίπου 1½ λίτρου. Την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή ώσπου να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε βυθίζοντας τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι περίπου τα ¾ σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντάς τη σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα.