Όσο κι αν τελευταία το ψωμί έχει ενοχοποιηθεί ως επιλογή για τα καθημερινά μας γεύματα, αυτό θα έχει πάντα μία θέση στη μεσογειακή διατροφή. Διανύοντας όμως μία περίοδο που η ανάγκη για αληθινό φαγητό μάς απασχολεί όλο και περισσότερο, η επιστροφή στην παράδοση και τις αγνές πρώτες ύλες παίζουν πλέον σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που παίρνουμε σχετικά με το φαγητό μας. Έτσι, το Betty's Bakery δημιουργήθηκε για να προσφέρει αληθινό ψωμί, δίνοντάς μας μία υγιεινή και θρεπτική επιλογή για τα καθημερινά γεύματά μας.
Η Μπέττυ, ιδιοκτήτρια αυτού του φούρνου νέας κοπής, αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά γραφείου, καθώς εργαζόταν για πολλά χρόνια ως Σύμβουλος Επικοινωνίας, να σηκώσει τα μανίκια και να ξεκινήσει να ψήνει ψωμί. “Η σχέση μου με το αληθινό ψωμί είναι πρόσφατη. Μόλις έναν χρόνο πριν ανακάλυψα τη μαγεία που εμπεριέχει το φυσικό προζύμι, τα βιολογικά υλικά και η σωστή άλεση” εξομολογείται η Μπέττυ. Όλα ξεκίνησαν από κάποια σεμινάρια παραγωγής ψωμιού με φυσικό προζύμι στην Αγγλία, για να συνεχίσει μετά η Μπέττυ να φτιάχνει ψωμί για τους φίλους της στον φούρνο του σπιτιού της, μέχρι που είδε πόσο ενδιαφέρον θα ήταν να επικοινωνήσει αυτή την ιδέα της σε περισσότερο κόσμο. Και κάπως έτσι προέκυψε το Betty’s Bakery.
“Αν έχεις στόχους όλα γίνονται. Έτσι και με το Betty's Bakery. Προφανώς δεν ήταν εύκολο ένας άνθρωπος μαθημένος σε δουλειά γραφείου να αρχίσει να φτιάχνει ψωμί. Όμως ήταν τόση η αγάπη μου για αυτό και η επιμονή μου, που τελικά κατάφερα να γίνει η αρχή” προσθέτει η Μπέττυ. Χρειάστηκαν πολλά μαθήματα , σεμινάρια στο εξωτερικό και την Ελλάδα, ααρκετές προσπάθειες μέχρι να γίνουν τα ψωμιά όπως ακριβώς τα ήθελε, και φυσικά ατελείωτες δοκιμές για να καταλήξει στους τύπους ψωμιού που προσφέρονται σήμερα στο Betty's Bakery. “Ήταν σίγουρα μια πολύ απαιτητική διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα με έχει ήδη ανταμείψει” λέει πλέον με σιγουριά.
Στο Betty's Bakery χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο βιολογικό αλεύρι που προέρχεται από οικογένειες πιστοποιημένων παραγωγών από τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία και αλέθεται σε πετρόμυλους, διατηρώντας έτσι κατά την άλεση όλες τις βιταμίνες, τις φυτικές ίνες και τα θρεπτικά συστατικά, που υπάρχουν στον σπόρο των δημητριακών.
Το αλάτι που μπαίνει σε κάθε καρβέλι είναι μαζεμένο με το χέρι στα Κύθηρα, ενώ επιλέγονται τα καλύτερα ελληνικά βότανα, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία και θυμαρίσιο μέλι μικρών παραγωγών από τη Σίφνο. Το ψωμί φτιάχνεται στο χέρι και χρησιμοποιείται μόνο φυσικό προζύμι χωρίς κανένα πρόσθετο ή μαγιά. Στο Betty's Bakery δίνεται όσος χρόνος χρειάζεται για να φουσκώσει αργά, με φυσικό τρόπο και να μας χαρίσει μετά όλα τα αρώματα και την χαρακτηριστική οξύτητα του προζυμιού, παραμένοντας έτσι φρέσκο έως και 5 ημέρες μετά την παραγωγή του.
Σε συνδυασμό πάντα με την ποιότητα, η Μπέττυ προσπαθεί να ενισχύσει τους τοπικούς παραγωγούς, με τους οποίους μοιράζεται το ίδιο πάθος και δεσμεύεται να συνεχίσει να παράγει χειροποίητο ψωμί, φτιαγμένο μόνο από 100% οργανικό αλεύρι, ανθό αλατιού και νερό. Δεν βάζει όμως φρένο στη δημιουργικότητά της, παρουσιάζοντας νέες γεύσεις ή ανανεώνοντας παραδοσιακές, φέρνοντας στην επιφάνεια συνταγές χαμένες στον χρόνο.
Info
Site: www.bettysbakery.gr | FB: bettysbakeryrealbread | Insta: bettysbakery_realbread
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr