Bloggers του κόσμου: Η Linda από το Salty Seattle φτιάχνει τα πιο pop ζυμαρικά

Γνωρίζοντας μία πραγματική pasta ninja

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Η Linda Miller Nicholson θα μπορούσε να είναι άλλη μία μαμά που προσπαθεί να πείσει τον μικρό γιο της να φάει τα λαχανικά του. Στην πραγματικότητα όμως, η Salty Seatle, όπως τη βρίσκεις στα social media, είναι μία πραγματική pasta ninja. Τα χειροποίητα ζυμαρικά της Linda ξεπερνούν κατά πολύ τη φαντασία, και καλύπτουν κάθε γούστο και ιδέα – από πολύχρωμες φαρφάλες και νιόκι μέχρι γεμιστά ραβιόλι με emoji. “Σκέψου κάτι και εγώ θα το φτιάξω σε pasta” μου λέει.

Η ιστορία της Linda ξεκινά όταν ο γιος της Bentley Danger ήταν 5 ετών και πάρα πολύ επιλεκτικός με το φαγητό του. “Ούσα ένα άτομο που γράφει, μιλάει, διαβάζει και ασχολείται με το φαγητό, ήταν μία 'γροθιά στο στομάχι'. Δοκίμασα πολλά κόλπα – έβαλα λαχανικά σε smoothies, τα ανακάτεψα με φυστικοβούτυρο, αλλά δεν υπήρχε ούτε ένα τόσο δα φυλλώδες λαχανικό που δεν μπορούσε να ανιχνεύσει ο μικρός. Σαν μια τελευταία λύση, αποφάσισα να ανακατέψω πολτοποιημένο kale στη ζύμη για pasta που έφτιαχνα καθημερινά και να κάνω το αγαπημένο του: spaghetti. Τα έφαγε χωρίς δισταγμό και τα υπόλοιπα είναι απλά παρελθόν”.

“Κάθε χρώμα που έφτιαχνα προερχόταν αρχικά από ένα διαφορετικό λαχανικό και τώρα τα έχω ομαδοποιήσει σε μπαχαρικά, όπως η πάπρικα, και φρούτα, όπως τα μούρα, για να μπορώ να ολοκληρώνω το ουράνιο τόξο χωρίς τεχνητές βαφές. Χρησιμοποιώ όλων των ειδών τα φυλλώδη λαχανικά, μωβ λάχανο, παντζάρια, αρακά, βότανα, μούρα, ακόμα και ενεργό άνθρακα για να φτιάχνω μαύρα ζυμαρικά. Ο ενεργός άνθρακας θεωρείται ένα πανίσχυρο συμπλήρωμα υγείας, γνωστό για τη μείωση των τοξινών και τις καθαριστικές ιδιότητές του. Η σπιρουλίνα, μαζί με τα μούρα και το μωβ λάχανο, με βοηθά να πετύχω τις μπλε αποχρώσεις. Η σπιρουλίνα είναι ένα superfood γνωστό μεταξύ άλλων για την ενίσχυση της ενέργειας, την ενίσχυση της απώλειας βάρους και τη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης. Όλα αυτά τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνες, καθιστώντας τα ζυμαρικά μου, εκτός από εμφανίσιμα, ωφέλιμα για τον οργανισμό”.

Για να μπορείς να αποκαλείς τον εαυτό σου pasta ninja απαιτούνται ξεκάθαρα πολλά χρόνια εμπειρίας. Στην περίπτωση της Linda, η εξάσκηση ξεκίνησε όταν η ίδια ήταν 5 ετών και έφτιαχνε και αποξήρανε noodles με τους παππούδες της. “Πάντα είχα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου για τη μαγεία του συνδυασμού αυγών και αλεύρι, αλλά οι ικανότητές μου βελτιώθηκαν ακόμα περισσότερο όταν ζούσα στην Ιταλία, πριν από 10 χρόνια”.

“Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου, την καθημερινότητα, τα σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα, ακόμα και από τους θανάτους μεγάλων θρύλων της εποχής μας, όπως ο Prince. Μερικές φορές βλέπω ένα μοτίβο στο πουκάμισο κάποιου αγνώστου σε ένα εστιατόριο και δεν διστάζω να τον προσεγγίσω και να τραβήξω μια φωτογραφία της λεπτομέρειας που θέλω να αποτυπώσω σε ζυμαρικά. Αγαπώ τη μόδα, η οποία είναι μια αστείρευτη πηγή νέας έμπνευσης, επειδή οι συλλογές, τα χρώματα και τα μοτίβα αλλάζουν συνεχώς”.

Οι ώρες που περνάει η Linda στην κουζίνα συνθέτουν μία δουλειά πλήρους απασχόλησης. Ενώ για τα απλά ζυμαρικά δύο χρωμάτων, μία ώρα είναι αρκετή, η πολυπλόκοτητα των σχεδίων και των συνδυασμών μπορεί να χρειαστεί 6 με 7 ώρες δουλειάς, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ακρίβεια αλλά και την ταχύτητα. “Το πιο δύσκολο ζυμαρικό που έχω κάνει ποτέ από άποψη εκτέλεσης είναι ένα σχέδιο εμπνευσμένο από την τέχνη του Takashi Murakami, που είναι και το είδωλό μου. Έπρεπε να συνδυάσω πολλές διαφορετικές τεχνικές και χρώματα. Ήταν αρκετά δύσκολο αλλά το αποτέλεσμα με δικαίωσε”.

“Στον κόσμο είτε αρέσει αυτό που κάνω με τα ζυμαρικά, είτε νομίζουν ότι είναι κάτι εξαιρετικά περίεργο, αλλά είναι αρκετά ευγενικοί ώστε να το πουν. Νομίζω ότι ο καθένας που κάνει κάτι εκτός της παράδοσης, πρέπει να υπομείνει μαζί με τον ενθουσιασμό και την περιέργεια.

Τα αγαπημένα μου πιάτο ζυμαρικών; Από τα απλά, το old school- spaghetti aglio, olio e peperoncino, ή spaghetti με σκόρδο, ελαιόλαδο και καυτερές πιπεριές. Μου αρέσει βέβαια να φτιάχνω kale spaghetti για να τα κάνω πιο θρεπτικά. Το αγαπημένο μου περίπλοκο πιάτο είναι τα ραβιόλια από τη σειρά Emoji που φτιάχνω, γεμισμένα με ένα μείγμα ρικότα -παρμεζάνα και κρόκο αυγού”.