Μπράουνις με κίτρινη κολοκύθα | Μια βελούδινη, σοκολατένια συνταγή

Ο συνδυασμός σοκολάτας και κολοκύθας είναι ό,τι καλύτερο θα δοκιμάσεις σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Μπράουνις με κίτρινη κολοκύθα, μια βελούδινη, σοκολατένια συνταγή, ιδανική για το φθινόπωρο που ξεκινά η εποχή της κίτρινης κολοκύθας.

Κέικ με πορτοκάλι και ταχίνι | Ένα vegan, νόστιμο και θρεπτικό κέικ

Μπράουνις με κίτρινη κολοκύθα

Υλικά

Για το μείγμα κολοκύθας

  • 350 γρ. τυρί κρέμα
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα
  • 200 γρ. κολοκύθας

Για το μείγμα brownies

  • 180 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 80 γρ. κακάο
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. καρύδια ολόκληρα

Εκτέλεση

Για το μείγμα κολοκύθας

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και την ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει εντελώς αλλά να μην μαυρίσει.

Στη συνέχεια χτυπάμε τα κομμάτια στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρέ.

Βάζουμε λαδόκολλα στη βάση και στα πλάγια από ένα ταψάκι 23Χ33 εκ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη λαδόκολλα.

Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη βανίλια και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, περιμένωντας απορροφηθεί τελείως το προηγούμενο.

Τέλος προσθέτουμε την κανέλα και τον πουρέ κολοκύθας, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τα brownies

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα, αφού πρώτα τα έχουμε περάσει απο σίτα για να φύγουν οι “κόμποι”.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια ολόκληρα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα.

Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και διπλώνουμε με μια σπάτουλα ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη βάση από το ταψάκι ρίχνουμε τα 3/4 από το μείγμα με το κακάο.

Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με την κολοκύθα.

Στάζουμε το υπόλοιπο μείγμα με το κακάο από πάνω σε διάσπαρτα σημεία.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Η vegan συνταγή για σοκολατένιο κέικ με γάλα αμυγδάλου και έξτρα υγιεινό υλικό το κουνουπίδι (δε θα το καταλάβει κανείς)