Chefs: Πού τους βρίσκουμε αυτή τη σεζόν

Οι "μεταγραφές" στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Όπως κάθε σεζόν, έτσι και φέτος, υπήρξαν κάποιες ηχηρές μεταγραφές στα αθηναϊκά εστιατόρια. Οι chef μετακινούνται, τολμούν ενδιαφέροντα projects και αναζητούν νέες συγκινήσεις. Μαζί, λοιπόν, με τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η καινούργια σεζόν, μαθαίνουμε πού βρίσκουμε τους chefs της Αθήνας.

Ο ταλαντούχος σεφ Μίλτος Αρμένης, ο οποίος αρέσκεται στο να δίνει μία πιο σύγχρονη και ανανεωμένη ματιά σε ελληνικά πιάτα, βρίσκεται στην κουζίνα του Όμικρον του Ομίλου Καστελόριζο.

Ανανεωμένο επανέρχεται το 42, με τον Σταμάτη Μαρμαρινό να αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας, και κάτι μας λέει ότι πέρα από τα cocktails θα έχουμε ένα πολύ δυνατό μενού.

Όσοι έχουν αγαπήσει τη μαγειρική του Χρήστου Αθανασιάδη στα εστιατόρια Nice'n'Easy, θα χαρούν μάθουν ότι ο σεφ αναλαμβάνει το πρώην Rosebud στη Σκουφά το οποίο και θα μετατρέψει σε ιταλικό εστιατόριο. Αν κρίνουμε από την καταπληκτική καρμπονάρα που τρώγαμε στο Nice'n'Easy, απλά ανυπομονούμε για τις προτάσεις του.

Ο Ηλίας Σκουλάς θα επιμεληθεί και το μενού του Rock που επιστρέφει στη Λουκιανού και κάτι μας λέει ότι οι προτάσεις του θα συνάδουν με το όνομα του μαγαζιού.

Οι chef Δημήτρης Παντελεάκης και Φίλιππος Δημόπουλος θα βρίσκονται στην οδό Ιπποκράτους και συγκεκριμένα στο The Salty Pig για να μας μυήσουν στο καλό και γρήγορο φαγητό.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης δεν σταματά να αναλαμβάνει καινούργια projects, με πιο πρόσφατο το Clap the restaurant στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης του Χρήστου Σοκόλη, στο οποίο αλλάζει ριζικά τη φιλοσοφία του μενού.