Χοιρινό ρολό γεμιστό με πατατούλες στο φούρνο

Πώς θα φτιάξεις ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά της παραδοσιακής μας κουζίνας

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΣΑΒΒΑιΔΗ

Πώς θα φτιάξεις ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά της παραδοσιακής μας κουζίνας, χοιρινό ρολό γεμιστό με πατατούλες στο φούρνο; Δες παρακάτω τη νόστιμη συνταγή.

Συνταγή για γεμιστά λαχανικά με ρύζι

Χοιρινό ρολό γεμιστό

Χρόνος προετοιμασίας: 80 λεπτά

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3-4 φαρδιές φέτες καπνιστό χοιρινό
  • 100 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 150 γρ. καπνιστό τυρί κομμένο σε μπαστούνια
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και καρυκεύουμε με το θυμάρι.
  • Αλείφουμε όλο το κρέας με το βούτυρο και το τοποθετούμε πάνω

    στο χαρτί.

  • Απλώνουμε κατά μήκος όλα τα υλικά, ρολάρουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί έως ότου κλείσει καλά και σφίγγουμε τις δύο άκρες του.
  • Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ταψί (εναλλακτικά μπορούμε να το δέσουμε με σχοινάκι).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά και στη συνέχεια ανοίγουμε το προστατευτικό περίβλημα.
  • Προσθέτουμε νερό στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου ροδίσει.
  • Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι και ανάμεικτα λαχανικά

    ή πατάτες.

Μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα από τον Βασίλη Καλλίδη

Από τη μαμά του Ιωάννη Κλωθάκη, την Κυρία Ευγενία, Χίος