Cook No 20: Σαλάτα Waldorf

Ένα ελαφρύ γεύμα ιδανικό για detox μετά το Πάσχα<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Μια κλασική συνταγή σαλάτας, διάσημη σε όλο τον κόσμο

Υλικά





Υλικά για 4 άτομα

2 πράσινα μήλα
1 κόκκινο μήλο
½ μαρούλι
την καρδιά ενός σέλερυ
½ φλ. καρύδια

Για τη σος

3 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann's Real
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές λωρίδες και τα περνάμε με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Κόβουμε και το σέλερυ σε λεπτές ροδέλες, αφού πρώτα τραβήξουμε τις χοντρές ίνες. Επίσης κρατάμε και χοντροκόβουμε και τα πιο τρυφερά, ανοιχτόχρωμα φύλλα από την καρδιά του σέλερυ. Χοντροκόβουμε το μαρούλι με το χέρι.


Ανακατεύουμε σε ένα φλιτζάνι πολύ καλά τη μαγιονέζα Hellmann's Real με τα υπόλοιπα υλικά της σος.


Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σαλάτας και την ανακατεύουμε με τη σος.