Cook No11: Σαλάτα με κόκκινο λάχανο, σύκο και καρύδια

Μια σαλάτα ιδανική για τα εορταστικά τραπέζια<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Αυτή η σαλάτα είναι μια από τις πιο δεμένες, πλούσιες γεύσεις που μπορείς να προσφέρεις στα επίσημα καλέσματα. Συνδυάζει υπέροχα τα αρώματα και τις γεύσεις του χειμώνα ενώ είναι πολύ απλή στην εκτέλεση.

Υλικά για 2 άτομα


? από 1 κόκκινο λάχανο
3 καρότα
5-6 κλωναράκια μαϊντανό χοντροκομμένο
1/3 φλ. καρύδια
1/3 φλ. σταφίδες ξανθές
2-3 ξερά σύκα ψιλοκομμένα

Για τη σος

½ φλ. αγουρέλαιο Άλτις
1 κ.γ. κόλιαντρο σε σποράκια λίγο σπασμένο στο γουδί
1 κ.σ. σόγια σος
1 κ.γ. μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
χυμό από ½ πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα καρότα στο μούλτι. Κόβουμε το λάχανο σε κομματάκια και το τρίβουμε κι αυτό στο μούλτι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Στο μούλτι ή σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σος. Ανακατεύουμε καλά τη σος με τη σαλάτα.


Tip: Αυτή τη σαλάτα μπορούμε να την κάνουμε 2-3 ώρες πριν και να τη διατηρήσουμε σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο. Γι’αυτό είναι βολική σε καλέσματα.