Cook No14: Πατάτες στο τηγάνι με θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο

Μια συνταγή για το τέλειο συνοδευτικό και οι οδηγίες για το σωστό τηγάνισμα<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ


Αυτές οι πατάτες λειτουργούν σαν συνοδευτικό αλλά και σαν κυρίως πιάτο με μια πράσινη σαλάτα.

Υλικά για 2 άτομα

500 γρ. μικρές πατατούλες με τη φλούδα τους
4 κ.σ. Culinesse
3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ή ξερό
1 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο
χοντρό αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατατούλες και τις βράζουμε για 10 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Tις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.

Ζεσταίνουμε το Culinesse σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τις πατάτες. Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε συνεχώς και προσεχτικά μέχρι να ροδίσουν ωραία οι πατάτες.

Προσθέτουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το αλάτι.

Σερβίρουμε σε ψάθινο καλαθάκι με λαδόκολλα

Tip: Το λίγο βράσιμο στην αρχή κάνει τις πατάτες να μην απορροφούν λιπαρά στο τηγάνι.