Cook No18: Χοιρινά μπριζολάκια με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι

Μυρωδάτη συνταγή που ετοιμάζεται γρήγορα σε ένα μόνο τηγάνι<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Ένα πιάτο που τρώγεται καλύτερα όταν είναι ζεστό.
Υλικά


1 χοιρινό μπριζολάκι από λαιμό για κάθε άτομο. Ζητάμε από το χασάπη μας να τα κόψει λεπτά
1 κ.γ. θυμάρι ή λίγη φρέσκια ρίγανη
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κ.σ. μουστάρδα Hellmann's
3 κ.σ. μέλι
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση


Σε ένα μπολ ανακατέβουμε καλά το πορτοκάλι με τη μουστάρδα Hellmann's


Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς


Στο τέλος προσθέτουμε την πορτοκαλάδα


Ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει. Βάζουμε το κρέας αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε. Ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Αν το τρυπήσουμε με μαχαίρι είναι έτοιμο όταν πια δεν βγάζει ζουμάκι.


Ρίχνουμε το μείγμα της σος στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει, για 1 λεπτό περίπου.


TIP: Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε με κοτόπουλο ή με ψαρονέφρι.