Follow us

Cook No2: Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση

Η Ελένη Ψυχούλη φτιάχνει στη κουζίνα του σπιτιού της μια τάρτα Σοκολάτένια Κόλαση και σου δείχνει τη συνταγή βήμα βήμα για να την κάνεις κι εσύ

Cook No1: Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση

Μπορεί να την κάνει κι όποιος δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στην κουζίνα και είναι ικανή να φέρει σε οργασμό κάθε εραστή της σοκολάτας.


Το μυστικό για να την απολαύσεις στα καλύτερά της είναι να τη βγάλεις από το ψυγείο έτσι ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τότε που ησοκολάτα γίνεται βελούδινη και σου χαρίζει απλόχερα όλα τα αρώματά της.

Υλικά:

Cook No2: Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση

Για τη βάση
1 πακέτο σφολιάτα
½ φλ. Flora Soft με βούτυρο

Για τη γκανάς
300 γρ. κρέμα γάλακτος
260 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. Flora Soft με βούτυρο
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. κουαντρό ή ρούμι ή κονιάκ

Εκτέλεση:

Cook No2: Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση - εικόνα 2
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα Flora Soft με βούτυρο


Cook No2: Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση - εικόνα 3
και στρώνουμε τη σφολιάτα.


Cook No2: Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση - εικόνα 4
Κόβουμε τα κομμάτια σφολιάτας που περισσεύουν


Cook No2: Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση - εικόνα 5
και την τρυπάμε με ένα πιρούνι ή με ένα μαχαίρακι.


Cook No2: Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση - εικόνα 6
Γεμίζουμε τον πάτο με φασόλια και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει.


Cook No2: Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση - εικόνα 7
Σε ένα κατσαρόλι λιώνουμε τη σοκολάτα.


Cook No2: Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση - εικόνα 8
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.


Cook No2: Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση - εικόνα 9
Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.


Cook No2: Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση - εικόνα 10
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι


Cook No2: Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση - εικόνα 11
και το ποτό (κουαντρό ή ρούμι ή κονιάκ)


Cook No2: Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση - εικόνα 12
Τέλος προσθέτουμε 50 γρ. Flora Soft με βούτυρο


EDBsJQ on Make A Gif, Animated Gifs
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη σφολιάτα. Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο αν είναι να την καταναλώσουμε αρκετές ώρες αργότερα ή απλά την αφήνουμε στον πάγκο να κρυώσει και….ορμάμε!


Cook No2: Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση - εικόνα 14

Οι συνταγές της Ελένης Ψυχούλη στο missbloom.gr

Cook No 1: Συνταγή για Μοσχαράκι με ρόδια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ