Cook No21: Μάφινς με καρύδι και γλάσο σοκολάτας

Μια συνταγή που δεν χρειάζεται ούτε μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ



Για μένα το γλυκό είναι μισή χαρά αν δεν το ψήσεις στο φούρνο, να μυρίσει πρώτα το σπίτι, να μεταμορφωθεί μια καθημερινή σε γιορτή μέσα από τα αρώματα του βούτυρου, του πορτοκαλιού και της κανέλας που προαναγγέλουν ένα κέικ. Και με τις σωστές οδηγίες, το φουρνιστό γλυκό δεν έχει κανένα λόγο να μην σου πετύχει. Κάθε πρωινό δικαιούται το σπιτικό του μάφιν!


Yλικά



Για τα μάφινς

125 γρ. ΒΙΤΑΜ
½ φλ. ζάχαρη καστανή
½ φλ. ζάχαρη κανονική
1 φλ. γάλα
2 αβγά
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
½ φλ. κακάο σκόνη
½ φλ. καρύδια χοντροσπασμένα
1 βανίλια
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο

200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια των μάφινς. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε 125 γρ. ΒΙΤΑΜ με 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


Προσθέτουμε τα αυγά, στη συνέχεια το κακάο και τα υπόλοιπα υλικά


Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, με κουτάλι και όχι απαραίτητα με το μίξερ.


Βάζουμε τελευταία τα καρύδια.

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το αφήνουμε να κρυώσει.



Μόλις κρυώσουν και τα μάφινς, τα στολίζουμε με το γλάσο.

Αυτά τα σοκολατενια μάφιν τα λατρεύουν πάντα όλοι. Σίγουρη επιτυχία! Θα τα ξαναφτιάξω την Κυριακή 19 Μαΐου για να γιορτάσω την Παγκόσμια Ημέρα Κέικ και βέβαια να κεράσω τους αγαπημένους μου.