Cook No22: Τσιζ-κέικ φούρνου με βερύκοκα

Μια απολαυστική εκδοχή ενός αγαπημένου γλυκού για το καλοκαίρι<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Κάθε καλοκαίρι ανυπομονώ να βγουν τα φρέσκα βερύκοκα για να φτιάξω αυτό το γλυκάκι! Ελαφρύ, απολαυστικό και βελούδινο... είναι ό,τι πρέπει για τα κεράσματα στη βεράντα.

Υλικά


Υλικά για το μπισκότο

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ή digestive
100 γρ. ΒΙΤΑΜ
20 γρ. ζάχαρη

Υλικά για την κρέμα

540 γρ. τυρί κρέμα
160 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι ή λάιμ
360 γρ. κρέμα με όλα της τα λιπαρά
5 αβγά και επιπλέον 1 κρόκο αβγού
1 βανίλια
½ κονσέρβα βερύκοκα σε κονσέρβα

Εκτέλεση

Λιώνουμε στο μούλτι τα μπισκότα με το ΒΙΤΑΜ και τη ζάχαρη. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση της στρογγυλής φόρμας για κέικ, πατάμε με το χέρι μας να απλωθεί ομοιόμορφα παντού και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Σε μια λεκάνη, χτυπάμε με το μίξερ χειρός όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από τα φρούτα.

Κόβουμε τα βερύκοκα σε ροδέλες και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο 160 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα και 15 λεπτά.


Μόλις κρυώσει το τσιζ-κέικ το βάζουμε στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες.

Tip
: Όταν βγουν τα φρέσκα βερύκοκα, εννοείται ότι τα προτιμάμε. Αυτό το τσιζ-κέικ γίνεται το ίδιο νόστιμο και με ροδάκινα, φρέσκα ή από κονσέρβα.