Cook No3: Κοτόπουλο με λεμόνι και μέλι

H Eλένη μαγειρεύει μοσχομυρωδάτο κοτόπουλο, μια εύκολη συνταγή για ένα γρήγορο γεύμα

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Είναι ένα πιάτο που θέλει ελάχιστο χρόνο για να ετοιμαστεί αλλά έχει υπέροχη, βελούδινη γεύση. Ιδανικό για τα "τραπεζώματα" της τελευταίας στιγμής.


Υλικά για 2 άτομα



Για το κοτόπουλο

1 διπλό στήθος από φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε χοντρές λωρίδες
1 κ.σ. Flora Soft με βούτυρο
1 γεμάτο κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
ελάχιστο αλάτι

Για τη σος

1 σφηνάκι μέλι
2 κ.σ. σόγια σος
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Εκτέλεση


Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σος, φροντίζοντας να λιώσει καλά το μέλι.


Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε


Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι


Ζεσταίνουμε καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βάζουμε το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.


Μόλις λιώσει προσθέτουμε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών. Το αφήνουμε να ψηθεί καλά και να ροδίσει και από τις δυό πλευρές.


Ρίχνουμε τη σος στο τηγάνι και περιμένουμε 2-3 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει και να γίνει σαν ρευστή καραμέλα.


Το πιάτο μας είναι έτοιμο

Tips

*Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε το λεμόνι με λάιμ και το μέλι με πετιμέζι.

*Σερβίρουμε με ένα λευκό ρύζι μπασμάτι.