Cook No4: Κιμάς με σπανάκι και γιαούρτι με πάπρικα

Η Ελένη μας δίνει βήμα-βήμα τη συνταγή για ένα χειμερινό, δυναμωτικό φαγάκι με κρέας και λαχανικά, συνοδευμένο με μια ελαφριά σος γιαουρτιού.<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ
Ακολούθησε τις οδηγίες της βήμα-βήμα για να εντυπωσιάσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Υλικά για 4 άτομα



500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
600 γρ. σπανάκι
1 κ.σ. Flora Soft με βούτυρο και επιπλέον 1 κ.σ. Flora Soft με βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι-πιπέρι

Για το γιαούρτι

1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση


Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο



Προσθέτουμε τον κιμά με το μείγμα μπαχαρικών, αλατοπίπερο και το σκόρδο και τον σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.


Προσθέτουμε τον πελτέ, χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το κρεμμυδάκι, σκεπάζουμε κι αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά.



Σπρώχνουμε τον κιμά στα τειχώματα του τηγανιού και στη μέση τοποθετούμε το σπανάκι με το Flora Soft με βούτυρο, λίγο αλάτι και τον άνηθο. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά.

Στην περίπτωση που έχουμε πάρει φρέσκο σπανάκι, πρώτα το πλένουμε και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλητικό καπάκι σκεπασμένο, για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και στη συνέχεια το στραγγίζουμε.



Για τη σος, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το αλάτι και το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Σερβίρουμε το σπανάκι με τον κιμά και πάνω στο σπανάκι τη σος του γιαουρτιού.

Tips

*Μην το κάνετε με κατεψυγμένο σπανάκι. Η νοστιμιά του φρέσκου δεν συγκρίνεται.