Cook No5: Μοσχαράκι με μπύρα και μανιτάρια

Η Ελένη μας δείχνει βήμα βήμα τις συνταγή για ένα χειμωνιάτικο μυρωδάτο μοσχαράκι. <br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ


Χρόνος προετοιμασίας: 20, μαγείρεμα: 1 ώρα περίπου


Υλικά για 4 άτομα




1 κιλό ελιά μοσχαρίσια κομμένη σε μεγάλες μπουκιές
½ φλ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. διάφορα πιπέρια
½ κ.γ. σπασμένο κόλιαντρο
1 πακέτο μανιτάρια κομμένα στα 4
1 καρότο σε κυβάκια
2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 δαφνόφυλλα ή 3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
200 ml ξανθιά μπύρα
1 «Σπιτικός» Ζωμός Μπουκέτο Μυρωδικών από την Knorr
3-4 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο

Ροδίζουμε καλά το κρέας μαζί με τα πιπέρια και το κόλιαντρο

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και τα δαφνόφυλλα.

Προσθετουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.

Σβήνουμε με τη μπύρα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε η φωτιά, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το μπουκέτο μυρωδικών και ανακατεύουμε. Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσειεντελώς το κρέας, προσέχοντας να προσθέσουμε λίγο νεράκι αν δούμε ότι τοέχει απορροφήσει.



Πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά τελειώνουμε με τον μαϊντανό. Τοσερβίρουμε με ροδέλες βραστής πατατούλας ή με λευκό ρύζι μπασμάτι ήκαρολίνα.

Tips

*Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε με οποιοδήποτε κρέας ή πουλερικό μας αρέσει.

*Αν δεν θέλουμε να συνοδέψουμε το κρέας με ρύζι, μπορούμε να προσθέσουμε από την αρχή στην κατσαρόλα περισσότερα λαχανικά, όπως αρακά, πατατούλες, πιπεριές, κολοκύθι ή μελιτζάνα.