Πότε το αποσύρουμε από τη φωτιά; Ποιες είναι οι σωστές αναλογίες για το ρύζι και το ζωμό; Η Ελένη μας δείχνει στην κουζίνα του σπιτιού της τα σωστά βήματα για ένα πετυχημένο ριζότο.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά, μαγείρεμα: 25 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
400 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών από την Knorr
100 γρ. αρακά κατεψυγμένο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Σοτάρουμε το ρύζι μαζί με το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσουν.
Διαλύουμε το ζωμό σε 1 ποτήρι ζεστό νερό.
Tips
*Aντί για δυόσμο μπορούμε να βάλουμε άνηθο ή μαϊντανό.
*Αντί για ρύζι μπορούμε να βάλουμε κριθαράκι και να φτιάξουμε ένα ωραιότατο κριθαρότο.