Cook No7: Κοτόπουλο με πορτοκάλι

Η Ελένη Ψυχούλη μας ανοίγει την κουζίνα της και μας μαγειρεύει ένα μυρωδάτο κοτόπουλο, υπέροχο για το οικογενειακό τραπέζι<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Το κοτόπουλου είναι ιδανική πρώτη ύλη για κάθε οικογενειακό τραπέζι. Είναι ένας λευκός καμβάς για να του δώσεις εσύ ό,τι γεύση θέλεις, αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.


Χρόνος προετοιμασίας: 20, μαγείρεμα: 1 ώρα

Υλικά για 4 άτομα


1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
χυμό από 3 μεγάλα πορτοκάλια
1 μεγάλο πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ξύλο κανέλας
χυμό από 1 λεμόνι
1 «Σπιτικός» Ζωμός Kότας από την Knorr
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση



Ζεσταίνουμε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο κι από τις δυό πλευρές, με το ξύλο κανέλας, μέχρι να ροδίσει καλά.


Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιών και το λεμόνι.


Προσθέτουμε το «Σπιτικό» Ζωμό Kότας από την Knorr. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Όταν το κοτόπουλο αρχίζει να μαλακώνει, τα τελευταία 20 λεπτά, βάζουμε και τις φέτες πορτοκαλιού, τις οποίες θα φάμε, αφού γίνονται νοστιμότατες.


Tips


*Το σερβίρουμε με λευκό ρύζι, κατά προτίμηση μπασμάτι ή με κους-κους.